Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Nέα δεδομένα στην Ευρώπη

Στην προσπάθεια που κάνουμε για να κατανοήσουμε το πως φτάσαμε εδω με το πρόβλημα της Συρίας να μην ξεχνάμε οτι οι Αμερικανοί βρήκαν χρυσή ευκαιρία να στρέψουν τον ΙSIS που ουσιαστικά εξέθρεψαν και εξόπλισαν οι ίδιοι μετά το πέρας του πολέμου στο Ιράκ κατά του καθεστώτος Ασσάντ, προκειμένου να μην κάνουν ωμή στρατιωτική επέμβαση στην Συρία, πράγμα που θα τους έφερνε σε μια ανάσα πολέμου με την Ρωσία το Ιράν και την Κίνα. Ο ISIS αποτελείται από εξτρεμιστικά ισλαμικά, τζιχαντιστικά, μισθοφορικά στοιχεία που ήρθαν από Λιβύη, το Αφγανιστάν, αλλά και Σουνίτες, οι οποίοι μάχονταν στο Ιράκ εναντίον του σιιτικού καθεστώτος. Ουσιαστικά δεν πρόκειται για καθαρό Συριακό εμφύλιο πόλεμο όπως εννοείται από τους δυτικούς. Ο ISIS αντλεί τεράστια κέρδη από κροίσους ιδιώτες που ζουν στο Κουβέιτ, το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία και άλλες χώρες που θεωρούνται σύμμαχοι των Ηνωμένων Πολιτειών. "Αν και οι επίσημοι σε αυτές τις χώρες αρνούνται κατηγορηματικά την όποια χρηματοδότηση.Παράλληλα εφαρμόζει πρακτικές μαφίας αφού κερδίζει από ναρκωτικά, απαγωγές, ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Όταν οι μαχητές του ISIS εισέβαλαν στη Μοσούλη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στο Ιράκ, χτύπησαν κυριολεκτικά φλέβα χρυσού.
Η ομάδα των τζιχαντιστών λεηλάτησε την κεντρική τράπεζα και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, αποκομίζοντας χρυσό αξίας 430 εκατ. δολαρίων. Σήμερα η περιουσία του ISIS υπολογίζεται ότι φθάνει στο αστρονομικό ποσό των 2 δις. δολαρίων που του επιτρέπει να αγοράζει πανάκριβα όπλα από τις δυτικές χώρες και κυρίως από την Γαλλία και να στρατολογεί ολοένα μισθοφόρους από όλον τον κόσμο. Τι συμφέρον έχουν όμως οι ΗΠΑ και η Ε.Ε από τον ISIS ; Τεράστιο ! Παρά τα κροκοδείλια δάκρυα τους, ουσιαστικά τρίβουν τα χέρια τους από την πώληση των όπλων και από τις μεγαλοκαταθέσεις του ΙSIS μέσω ξεπλύματος στις κεντρικές ευρωπαϊκές τράπεζες. Όμως οι σφαγές του άμαχου πληθυσμού της Συρίας από τον ISIS συνεχίζονται, ο Σύρος ορθόδοξος χριστιανικός πληθυσμός των 2.500.000 κατοίκων έχει ξεκληριστεί. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν γνωρίσουμε αν νοιάζεται πλέον για αυτόν, για να μη χαλάσει το Φανάρι, τις καλές σχέσεις που έχει με τον Ερντογάν, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος «σιωπά». Ισως σκέπτεται τα όποια Ευρωπαϊκά κονδύλια.
Οπωσδήποτε η προχθεσινή κατάσταση στο Παρίσι δημιουργεί νέα δεδομένα στην Ευρώπη αλλα δεν μπορώ να δω πως θα δρομολογήσουμε, την κοινή πλέον Ευρωπαική μας στάση, ενάντια στους τρομοκράτες που αιματοκύλησαν το Παρίσι.. Δύσκολο ....Πολυ όμως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου