Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2015

Το μυστικό που σε λίγο θα γνωρίζουν όλοι

HTTP://KATOHIKA.GR/ELLADA/TO-MISTIKO-POU-SE-LIGO-THA-GNORIZOUN-OLOI/?UTM_SOURCE=FEEDBURNER&UTM_MEDIUM=EMAIL&UTM_CAMPAIGN=FEED%3A+KATOHIKA+%28ΚΑΤΟΧΗΚΆ+ΝΈΑ%29

ΝΟΕ 14, 2015      by 

Το μυστικό που σε λίγο θα γνωρίζουν όλοι
Πριν μερικά χρόνια στην κορυφή της οδού Ερμού υπήρχε ένα ιστορικό ζαχαροπλαστείο που λεγόταν «Παπασπύρου». Ο ιδιοκτήτης είχε δεχθεί πρόταση να πουλήσει την επιχείρησή του έναντι ενός διόλου ευκαταφρόνητου ποσού, σε μια αμερικανική εταιρεία. Φυσικά, όταν μιλάμε για ιστορική επιχείρηση ήταν αναμενόμενο να απορρίψει την πρόταση, γιατί εκτός από τα χρήματα υπήρχε η ιστορία και το μη ανταλλάξιμο συναισθηματικό κόστος. Να σημειώσω δε, πως η επιχείρηση πήγαινε ιδιαίτερα καλά, ούσα ιστορική και γνωστή τοις πάσι! Μερικούς μήνες μετά, το ζαχαροπλαστείο έπιασε φωτιά κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και κάηκε ολοσχερώς. Ο ιδιοκτήτης πείστηκε, έτσι, να το πουλήσει, και στη θέση του σήμερα βρίσκεται το γνωστό σε όλους μας McDonalds. Ετσι κάνουν Business οι Αμερικάνοι. Ή συμβαδίζεις μαζί τους, ή παύεις να βαδίζεις εντελώς!

Λίγο πριν τον Μάρτιο του 2011, οι ΗΠΑ είχαν εκφράσει την επιθυμία τους, να φύγει ο Μπασάρ αλ Άσαντ από την εξουσία της Συρίας, πράγμα το οποίο όπως είναι φυσιολογικό δεν έγινε δεκτό από τον Σύριο Πρόεδρο. Ετσι, στην Συρία, ξέσπασαν συγκρούσεις, πρώτα με τη μορφή, εξέγερσης και ύστερα με τη μορφή εμφυλίου, χωρίζοντας τη χώρα στα δύο, έχοντας από τη μια πλευρά τους αντικυβερνητικούς με την υποστήριξη της αντιπολίτευσης -όπως γίνεται συνήθως- και από την άλλη πλευρά τους κυβερνητικούς. Στη μέση; Ο απλός λαός φυσικά. Ολα πήγαιναν καλά και οι αντικυβερνητικοί κέρδιζαν συνεχώς έδαφος αφήνοντας πίσω τους ερείπια. Κάπου εκεί οι δυνάμεις της Συρίας άρχισαν να υπερνικούν τους κουρασμένους αντικαθεστωτικούς και να δείχνουν πως σύντομα θα αποκτήσουν και πάλι τον πλήρη έλεγχο. Εκείνη λοιπόν τη στιγμή εμφανίζεται από το πουθενά μια Ισλαμική οργάνωση με την επονομασία, Ισλαμική πολιτεία του Ιράκ και της Συρίας ή αλλιώς παγκόσμιο Χαλιφάτο, και ξεκινά επιχειρήσεις εναντίον του καθεστώτος Άσαντ.
Ερώτηση με έπαθλο χρυσούν ωρολόγιον: Που πάει το μυαλό σας; Ποιος βγαίνει κερδισμένος από την μυστήρια εμφάνιση μιας τέτοιας ομάδας ακριβώς τη στιγμή που οι αντικαθεστωτικοί αποδεικνυώντουσαν ανίκανοι να φέρουν εις πέρας την αποστολή της αποπομπής του Άσαντ από την εξουσία; Και άρα… ποιος τους ενισχύει με όπλα; Ποιος τους έδωσε τα ολοκαίνουργια τζιπ τους; Ποιος του ταΐζει;;; 
Αρα! Από σήμερα, όταν θα ακούς ISIS θέλω να γνωρίζεις πως ακούς ΗΠΑ. Από σήμερα τέλος το «Δεν γνώριζα»! 
Η ISIS σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την Ισλαμική ιδεολογία της και να αποκρύψει πως ο απώτερος σκοπός ήταν να πέσει ο Άσαντ από την εξουσία, κινήθηκε εναντίον των Χριστιανών στην Συρία. Αυτό δεν ήταν τυχαίο μιας και ήταν γνωστή η αντίρρηση της Ρωσίας στην αντικατάσταση του Άσαντ και ο μόνος τρόπος να δουν αν θα εξωθούσαν την Ρωσία σε αντίδραση ήταν να πλήξουν τους ομόθρησκους τους Χριστιανούς. Ετσι κι έγινε. Σε κάθε άλλη περίπτωση, αν η ISIS ήταν πραγματικά μια ειλικρινής Ισλαμική οργάνωση δίχως «μανούλα» την Αμερική, θα έπρεπε να προσπαθήσουν να περιχαρακώσουν και να προστατεύσουν τον Μπασάρ αλ Άσαντ, μιας και είναι γνωστός Ισλαμιστής! 
Γιατί σας τα είπα όλα αυτά; Ο έλεγχος της Συρίας είναι κομβικής σημασίας γι” αυτό που ετοιμάζει το Ισραήλ. Από το τέλος του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, και μετά την επανεγκατάσταση του Ισραήλ στην περιοχή, όπως και να το κάνουμε δεν νιώθει καλά περιτριγυρισμένο από αρχέγονους εχθρούς* και θέλει να τελειώνει. Γι” αυτό και προσπαθεί με τις πλάτες του δημιουργήματός του, των ΗΠΑ να προωθήσει τα σχέδιά του, να ελέγξει τις γύρω χώρες, έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλές σε περίπτωση που αποφασίσει να εξαπολύσει επίθεση κατά του Ιράν. Στην προσπάθεια όμως αυτή υπήρξε μια αναμενόμενη αλλά δισκατάβλητη αντίσταση από την Ρωσία η οποία δεν επιθυμεί την επικράτηση του Ισραήλ και των ΗΠΑ σε μια περιοχή μεγάλων συμφερόντων. Οταν λοιπόν η Ρωσία για πρώτη φορά μετά το πέρας του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου ξεκινά πολεμικές επιχειρήσεις σε ξένο και απομακρυσμένο έδαφος, το Ισραήλ ζήτησε από τις ΗΠΑ να δημιουργήσουν συνθήκες, έτσι ώστε να υπάρξει η συνδρομή του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας με απώτερο σκοπό, όπως προανέφερα τον έλεγχο της περιοχής. Οι ΗΠΑ ήρθαν σε επαφές με τις ηγεσίες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, αλλά καμία δεν δέχθηκε να εμπλακεί σε έναν πόλεμο που δεν θα μπορούσε να εξηγήσει στους πολίτες της, και που φυσικά δεν θα γνώριζε αν θα …γυρίσει πίσω!
Από το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου το σωτήριον έτος 2015, και με τον γνωστό Αμερικανικό τρόπο, οι όποιες αντιστάσεις της Γαλλίας αποτελούν παρελθόν.
Η Γαλλία θα εισέλθει μανιασμένα σε μια σύγκρουση εναντίον του Παγκόσμιου Χαλιφάτου [ISIS], απλά κατά λάθος θα χτυπάει τους Σύριους αναζητώντας τα όπλα που έχουν αναπτύξει οι Ρώσοι. Αν δεν εισέλθει ύστερα από ένα τόσο ηχηρό χτύπημα στην καρδιά της, τότε σύντομα θα δούμε πιθανό πραξικόπημα και αντικατάσταση Ολάντ με έναν πλήρως ελεγχόμενο Γάλλο Πρόεδρο, ως απόρροια διαδηλώσεων εναντίον του. Κι αν ο Ολάντ ως άλλος Σαρλ Ντε Γκωλ, σε μια στιγμή τρέλας αποφασίσει να πει την αλήθεια στον κόσμο, απλά θα τον σκοτώσουν. Ο Στρατηγός ντε Γκωλ αντιμετώπισε 40 απόπειρες δολοφονίας οι οποίες αποτύγχαναν στο παρά “1, όταν αποφάσισε να ορθώσει το ανάστημά του καταγγέλλοντας την απόφαση των ΗΠΑ να τυπώσουν δολάρια δίχως αντίκρυσμα σε χρυσό και να γίνουν έτσι η γνωστή σε όλους μας αυτοκρατορία. Με άλλα λόγια, τον έκαναν να χάσει τον ύπνο του σε μια προσπάθεια να τον συνεφέρουν και να τον πείσουν να αφήσει τους ηρωισμούς.
Γιατί επέλεξαν τη Γαλλία, και γιατί έναν φιλικό αγώνα της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Γαλλίας; Γιατί πολύ απλά, οι Γάλλοι δεν είναι ένας ακόμα λαός. Πρόκειται για μια παγκόσμια δύναμη, 2 ηγετική στην Ευρώπη, με ένα κράμα πολιτισμού αλλά και μεσογειακού ταμπεραμέντου ενώ δεν βρίσκονται καν στη Μεσόγειο. Ηταν ιδεαλιστές, πρωτεργάτες και ατίθασοι στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, και αποτελούν μια υγιή έκφανση εθνικισμού στον Ευρωπαϊκό χώρο η οποία σέβεται την ιστορική και γλωσσική της υπόσταση χωρίς να την επιβάλει σε άλλες χώρες. Στην Γαλλία μιλάνε Γαλλικά και κατά 80% θα σου απαντήσουν στα Γαλλικά ακόμα κι αν γνωρίζουν Αγγλικά. Και ο χώρος των χθεσινών γεγονότων δεν ήταν τυχαίος. Ενας ποδοσφαιρικός αγώνας εθνικών ομάδων, ήταν ό,τι καλύτερο μιας και θα δημιουργούσε μιας πρώτης τάξεως μαύρη «διαφήμιση» σε όλο τον κόσμο, αφού ο αγώνας μεταδιδόταν απευθείας και αντίπαλος ήταν η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία. Αρα, οι Γάλλοι δεν θα μπορούσαν να υποβαθμίσουν το γεγονός, ελέγχοντας την κατάσταση και να αποφύγουν να συνταχθούν στο πλευρό των ΗΠΑ εναντίων της ISIS όπως έπραξαν μερικούς μήνες πριν με τα γεγονότα στα γραφεία του γελιογραφικού περιοδικού «Charlie Hebdo»! Ως εκ τούτου, οι Γάλλοι φίλαθλοι αποχώρησαν από το γήπεδο, τραγουδώντας, αναμενόμενα, τον …Εθνικό τους ύμνο!
Μαφία. Πολύ σωστά. Απλές πρακτικές της Μαφίας είναι όλα όσα διαβάζετε μέχρι στιγμής. Γιατί, όταν οι περισσότεροι από εσάς, λέτε πως όλα αυτά είναι συνωμοσιολογικά σενάρια, δεν σκέφτεστε πως καμία υπερδύναμη σε αυτόν τον πλανήτη δεν θα αφήσει τα συμφέροντά της στην τύχη! Ο,τι είναι για εσάς συνωμοσία, για εκείνους είναι απλές δράσεις για την εξασφάλιση και περιχαράκωση των συμφερόντων τους. Τα κράτη στις μέρες μας είναι εταιρείες και δεν διστάζουν να θυσιάσουν ζωές πολιτών τους αρκεί να προωθήσουν τα σχέδιά τους σε μια παγκόσμια σκακιέρα. Οι ΗΠΑ το έπραξαν με την ανατίναξη των δίδυμων πύργων και να είσαστε σίγουροι αλλά και προετοιμασμένοι πως δεν θα διστάσουν να το πράξουν και πάλι, σε περίπτωση που σε κάποια δημοσκόπηση οι πολίτες των ΗΠΑ δηλώσουν πως δεν βλέπουν τον λόγο στρατιώτες τους να βρίσκονται τόσο μακριά από την πατρίδα στο έδαφος της Συρίας. Αυτή η ημέρα δεν είναι αρκετά μακριά, από τη στιγμή που η Ρωσία, εκκινώντας τις επιχειρήσεις στο έδαφος της Συρίας, άρχισε να δημοσιοποιεί αποδείξεις των …θεατρικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ στη Συρία, κατά τις οποίες οι ΗΠΑ δήλωναν πως πρόσβαλαν θέσεις της ISIS ενώ το 90% των επιχειρήσεων δεν είχαν καν λόγο ύπαρξης και μόνο κακό δεν έκαναν στο Παγκόσμιο Χαλιφάτο! Κοινώς βαρούσαν στο γάμο του Καραγκιόζη!
Τι περιμένουμε τώρα; Εκτός από όσα προανέφερα για τη Γαλλία, αναμένουμε κάποιο ανάλογο «μάθημα» για την Ισπανία και την Ιταλία. Αναμένουμε αναζωπύρωση στην Ουκρανία έτσι ώστε να προβληματιστεί η Ρωσία προσπαθώντας να κρατήσει τις ισορροπίες και να σκεφτεί την επιστροφή. Αναμένουμε την εκμετάλλευση της αναζωπύρωσης στην Ουκρανία από τη Γερμανία για να δράσει ενισχύοντας την ελεγχόμενη από την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ κυβέρνηση της Ουκρανίας εναντίον της Ρωσίας. Αναμένουμε μετά την εκκίνηση των διαδικασιών απόσχισης της Βαρκελώνης από την Ισπανία να πράξει το ίδιο και η Νότια Οσετία, έτσι ώστε να πειστεί για μια ακόμα φορά, -και τελευταία- να προκαλέσει η Γεωργία, τη Ρωσία και να την αναγκάσει σε επιστροφή των στρατευμάτων της. Περιμένουμε να θυσιαστεί η Αυστρία ως παράδειγμα για όλη την Ευρώπη από την ISIS έτσι ώστε όλες οι χώρες της Ευρώπης να συστρατευτούν εναντίον της ISIS προωθώντας τα σχέδια των ΗΠΑ – Ισραήλ. Και τέλος, αναμένουμε την ολοκληρωτική ένωση των Ευρωπαϊκών κρατών, με τη σύσταση Ευρωπαϊκού στρατού, ύστερα από εντυπωσιακό και συνάμα ηχηρό χτύπημα στην μόνη ουδέτερη χώρα δίχως στρατό σε όλη την Ευρώπη, την Ελβετία!
Η εποχή της αθωότητας αποτελεί παρελθόν. Οσο θα υπάρχουν στον πλανήτη οι ΗΠΑ και το Ισραήλ με τη μορφή πληγής, τόσο ο πλανήτης θα χορεύει στους ρυθμούς τους. Δεν μας περισσεύει κανείς, πόσο μάλλον οι αθώοι αμερικανοί και Ισραηλινοί πολίτες, που τη στιγμή που οι ηγέτες τους, θα πατάνε τα κόκκινα κουμπιά, εκείνοι θα υποφέρουν χάνοντας τη ζωή τους!
Οσο οι Ανθρωποι θα αναλώνονται σε εφφετζίδικους τρόπους έκφρασης του φόρου τιμής στα τόσο άδικα χαμένα θύματα, κάθε δήθεν τρομοκρατικής επίθεσης, με κεράκια, χρωματισμούς κτηρίων και λοιπά διαφημιστικά τρικ, τόσο θα απομακρύνονται από την ουσία και θα είναι καταδικασμένοι να το ξαναζήσουν! Δεν υπάρχει πιο ουσιαστικός τρόπος απότισης φόρου τιμής στα θύματα από το να σταματήσουμε όλοι εμείς το κακό προηγούμενο το οποίο έχουμε επιτρέψει να υφίσταται ζητώντας ευθύνες από εκείνους που με βάση την κοινή λογική θα αποκομίσουν όφελος από κάθε τέτοια πράξη. Πρέπει να λογοδοτήσουν για εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας καθώς και για την παρεμπόδιση της εξέλιξής της! Ούτε μισός στρατιώτης στις άδικες επιχειρήσεις τους ανά τον πλανήτη! Οχι άλλο αίμα! Τα δολάρια τους είναι βαμμένα με το αίμα μας!
-Στρατής
*Το Ισραήλ είχε εκδιωχθεί από τη θέση στην οποία βρισκόταν [και στην οποία επέστρεψε με την χρήση του προπετάσματος καπνού που δημιούργησε ο υποκινούμενος από τις ΗΠΑ, με τη χρηματοδότηση του Χίτλερ, δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος] πριν 1800 περίπου χρόνια από τους Πέρσες. [Σημερινό Ιραν – Ιρακ]
===================================================================================

ΜΠΕΣΛΑΝ – ΜΠΑΤΑΚΛΑΝ: Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟY ΘEOY



του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη
Στις 22:17 (τοπική ώρα για την Γαλλία, μια ώρα πίσω από την Ελλάδα) χθές το βράδι άλλαξε οριστικά η ρότα της Ευρώπης και τα φώτα έκλεισαν στον Πύργο του Άϊφελ για πρώτη φορά μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η όποια εικόνα δημοκρατίας επέζησε μέχρι σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση των αυταρχικών θεσμών, της νεοφιλελεύθερης εξαθλίωσης και των μνημονιακών πολιτικών θα καταλυθεί από τα έκτακτα μέτρα, όπως στις ΗΠΑ μετά την 11/9, τον στρατό στους δρόμους, τη νατοϊκή μηχανή που θα ξεδιπλωθεί παντού στα επόμενα εικοσιτετράωρα.
Το τελικό ερώτημα όμως που τίθεται μετά από κάθε τρομοκρατική επίθεση: μήπως επρόκειτο για «συγκεκαλυμμένη επιχείρηση»; Αυτό διδάσκει η ιστορική εμπειρία του 20ου αιώνα, για να μιλήσουμε μόνο για την σύγχρονη εποχή.
Η Ευρώπη δεν θα είναι πια η ίδια γιατί οι λαοί πρέπει να πειθαρχήσουν στη νέα πραγματικότητα που επιβάλλουν οι δυτικές ελίτ της παγκοσμιοποίησης και του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας», που αυτοί εξέθρεψαν για στρατηγικούς λόγους. Έντεκα χρόνια μετά την φονική επίθεση στο ρωσσικό σχολείο του Μπεσλάν τον Σεπτέμβριο του 2014, έρχεται η τραγωδία του Μπατακλάν να επιβεβαιώσει ότι η μακρόσυρτη αυτή ανθρωποθυσία, που άρχισε από την πτώση της ΕΣΣΔ, και κορυφώθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, είναι ο μεταμοντέρνος τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, τα μαύρα σύννεφα του οποίου πυκνώνουν απειλητικά πλέον.
Το ISIS ήδη ανέλαβε επίσημα την ευθύνη και απειλεί κι άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες
Είναι μια πολυσύνθετη πραγματικότητα με πολλούς παίκτες, αιτίες, σκοπούς και παράπλευρες στοχεύσεις ή απώλειες.
Το ποιες είναι οι αιτίες πίσω από την σημερινή φάση του πολέμου, την σύγκρουση σουννιτών-σιϊτών στην Μέση Ανατολή, φαίνεται από το παρακάτω απόσπασμα με τις εκτιμήσεις του Begin-Sadat Center for StrategicStudies (BESA), ενός από τα πιο έγκυρα think-tank του Ισραήλ.
Ας δούμε τι λέει ο Ισραηλινός στρατηγός ε.α. Yaakov Amidror, που θεωρείται από τα «γεράκια» των ενόπλων δυνάμεων της χώρας του:«Πρόκειται για την σύγκρουση της Χιλιετίας μεταξύ σουννιτών και σιιτών για να δουν ποιος θα ελέγξει το 3ο κύμα εξάπλωσης του Ισλάμ παγκοσμίως (το 1ο κύμα ήταν Αραβικό, το 2ο κύμα ήταν Οθωμανικό, και τα δύο σουννιτικά). Οι σουννίτες είναι οι πολυπληθέστεροι (σχεδόν 1,5 δισεκατομ. σουννίτες απέναντι σε περίπου 250 εκατομμύρια σιΐτες). Αν οι Σαουδάραβες πάρουν τον έλεγχο του ιρακινού πετρελαίου τελικά, η Σαουδική Αραβία θα γίνει η ισχυρότερη πετρελαιοπαραγωγός χώρα. 
Αυτός είναι ο λόγος που η Σαουδική Αραβία θέλει την αλλαγή του καθεστώτος της Τεχεράνης, με την βοήθεια της Ουάσιγκτον. Αν οι Σιΐτες της Τεχεράνης υποταχθούν στους Σαουδάραβες και αν οι σουννίτες κερδίσουν την μάχη για το Ισλάμ, τότε η Σαουδική Αραβία θα ελέγχει τόσο το ιρακινό όσο και το ιρανικό πετρέλαιο, και θα μπορεί να υπαγορεύσει τους όρους της στην Δύση και ειδικότερα στην Ευρώπη ώστε να επιβάλει την κυριαρχία του Ισλάμ σε αντάλλαγμα για το πετρέλαιο. 
Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο οι ΗΠΑ επιτίθενται στην Ρωσσία. Η Σαουδική Αραβία θέλει να βγάλει νοκ-άουτ την Ρωσία ως ανταγωνιστή προμηθευτή πετρελαίου εκτός ΟΠΕΚ, και θέλει να το κάνουν αυτό οι ΗΠΑ. Αυτό μπορεί να χρειαστεί μία με δύο γενιές για να συμβεί. Οι Σαουδάραβες δεν βιάζονται. Το πετρέλαιό τους προβλέπεται να διαρκέσει άλλα 150 χρόνια περίπου, δηλαδή 3 γενιές. Το πετρέλαιο των ΗΠΑ θα διαρκέσει 20 χρόνια μόνο. Το μέλλον φαίνεται να ανήκει στο σαουδαραβικό σουννιτικό Ισλάμ. Στην Mέση Ανατολή και την Ευρώπη. 
Η Ευρώπη μπορεί να κατοικείται κατά 30% από μουσουλμάνους μέχρι το 2060, και πολύ λίγους ενεργούς Χριστιανοί. Οι μουσουλμάνοι του 30% θα ορίζουν το “κοτέτσι”. Αυτή είναι η φύση τους. Η Ευρώπη θα γίνει γη των «απίστων» (Dhimmitude), Ευραραβία, σε βάθος χρόνου», γράφει ο Amidror για το BESA.
Οι Σαουδάραβες πρέπει να βιαστούν για να κερδίσουν, αλλά οι Ισραηλινοί στοιχηματίζουν υπέρ του Ιράν γιατί είναι αυτοί που επενδύουν περισσότερο στην εκπαίδευση και την τεχνολογία.
Τι θα συμβεί, όμως, αν με τον σημερινό ρυθμό τεχνολογικής προόδου δεν χρειαζόμαστε το πετρέλαιο σε 20 χρόνια;
Γι’ αυτό πρέπει να δούμε και άλλες, βαθύτερες, αιτίες της σημερινής σύγκρουσης πέρα από τις οικονομικές. Το βιβλίο της Κάρεν Άρμστρονγκ «Ο Εμπόλεμος Θεός» είναι μια καλή πηγή προβληματισμού (εκδ. Φιλίστωρ, 2002).
«Τη δεκαετία του 1960 ο αέρας της επανάστασης πλανιόταν σε ολόκληρη τη Δύση και τη Μέση Ανατολή. Οι νέοι ξεχύνονταν στους δρόμους, εξεγερμένοι ενάντια στα ήθη των γονιών τους απαιτώντας ένα σύστημα που θα εξασφάλιζε περισσότερη δικαιοσύνη και ισότητα για όλους, διαμαρτύρονταν ενάντια στον υλισμό, τον ιμπεριαλισμό και τον σωβινισμό που επιδείκνυαν οι κυβερνήσεις τους. Οι νέοι της δεκαετίας του 1960 άρχισαν να ενεργούν με τον ίδιο τρόπο που ενεργούσαν οι φονταμενταλιστές για δεκαετίες: ξεκίνησαν να δημιουργούν μία «αντικουλτούρα», μια εναλλακτική κοινωνία που θα ανέτρεπε τις αξίες της κυρίαρχης τάξης. 
Σε πολλές περιπτώσεις απαιτούσαν έναν πιο θρησκευτικό τρόπο ζωής… ταξίδευαν στο Κατμαντού ή αναζητούσαν μια πηγή ανακούφισης και παρηγοριάς στις στοχαστικές και μυστικιστικές τεχνικές της Ανατολής. Άλλοι ζήτησαν την υπερβατικότητα μέσα στον κόσμο των παραισθησιογόνων και τον υπερβατικό διαλογισμό. Υπήρχε μία λαχτάρα για μύθο και μία απόρριψη του επιστημονικού ορθολογισμού που είχε αναδειχθεί στην δυτική ορθοδοξία.
Στη δεκαετία του ’60 η επανάσταση των νέων αποτελούσε εν μέρει μια διαμαρτυρία εναντίον της παράλογης κυριαρχίας της ορθολογικής γλώσσας και της καταπίεσης του μύθου από τον λόγο…
Επιπλέον, αναζωπυρώθηκαν τα οράματα και οι πολιτικές τακτικές των θρησκευόμενων ριζοσπαστών, οι οποίοι ξεκίνησαν να οργανώνουν το δικό τους επιθετικό σύστημα ενάντια στην εκκοσμίκευση και τον ορθολογισμό της νεωτερικής κοινωνίας. Οι φονταμενταλιστές άρχισαν να κινητοποιούνται. Είχαν βιώσει τη νεωτερικότητα ως μία σφοδρή επίθεση. Το ίδιο συνέβαινε και στον μουσουλμανικό κόσμο. Γι’ αυτό σήμερα κάποιοι μουσουλμάνοι ενδιαφέρονται πολύ για δύο πράγματα: Πρώτον, απεχθάνονται την εκκοσμίκευση της δυτικής κοινωνίας, η οποία διαχωρίζει τη θρησκεία από την πολιτική, την Εκκλησία από το κράτος. Δεύτερον, θα ήθελαν να δουν τις κοινωνίες τους να κυβερνώνται σύμφωνα με την Σαρία, τον ιερό νόμο του Ισλάμ.»
Αυτές τις τάσεις εκμεταλλεύτηκαν και χειραγώγησαν οι μυστικές υπηρεσίες της υπερεθνικής ελίτ για να τις χρησιμοποιήσουν για λογαριασμό τους. Με τον ίδιο τρόπο που ενσωμάτωσαν τις ιδεολογίες του ’60 στην πορεία της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης, στο παιχνίδι της οποίας μπήκαν πολιτικά κόμματα και κινήματα δήθεν ευρωπαϊκής ή ανανεωτικής αριστεράς και οικολογίας.
Από την εισβολή ακόμα στο Αφγανιστάν το 1979 εκπαιδευμένων από την CIA μισθοφόρων, λέει ο καθηγητής Τ.P.Wilkinson (The Covert CIA Agenda, Media Deception and Propaganda, του Dr T. P. Wilkinson, Global Research, 04/10/2015), το μεγαλύτερο μέρος των πολέμων των ΗΠΑ έχει αποφασιστεί και οργανωθεί στο Λάνγκλεϋ, στο αρχηγείο της κεντρικής μυστικής υπηρεσίας.
Είναι πολύ σημαντικό να θυμόμαστε ότι κάθε πόλεμος της CIA έχει τουλάχιστον τρεις βασικές παραμέτρους:
α) ο στόχος της συγκεκαλυμμένης πολιτικής: π.χ. η ανατροπή του Άσσαντ
β) η εκμετάλλευση της «κρυφής» οικονομίας: όπλα, ναρκωτικά/λαθρεμπόριο, πετρέλαιο και σκιώδης χρηματοδότηση
γ) η ιδεολογική/πολιτική χειραγώγηση του «λευκού» πληθυσμού (ΗΠΑ και Ευρώπης), π.χ. με τους πρόσφυγες. Αυτό σημαίνει ότι ο στόχος της συγκεκαλυμμένης πολιτικής μπορεί να υποστηρίζεται από διάφορες ομάδες ισχύος του καθεστωτικού πλέγματος».
Ένας Αμερικανός πρώην αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών ισχυρίστηκε πρόσφατα ότι οι περισσότεροι τρομοκράτες είναι «κατ’ εντολήν» τρομοκράτες ή έχουν δημιουργηθεί από τις υπηρεσίες ασφαλείας. Ο ευκολότερος τρόπος να αποκτήσεις τον έλεγχο ενός πληθυσμού είναι να οργανώνεις τρομοκρατικές επιθέσεις και να εκμεταλλεύεσαι το αίσθημα του φόβου.
Όσοι αμφισβητούν, πάντως, ότι ο Προφήτης του Ισλάμ ήταν μοναδικά βίαιος, υπενθυμίζουν ότι ο Γιαχβέ στην Παλαιά Διαθήκη αναφέρεται ως «Πολέμαρχος» (Θεός του Πολέμου)… πάνω από 280 φορές. Μακράν περισσότερο από κάθε άλλην θρησκευτική μορφή, πολύ περισσότερο φυσικά από τον ειρηνοποιό Χριστό!
14 – 11 – 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου