Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

EΠΕΤΕΙΟΣ "ΓΙΑ ΤΑ 240 ΧΡΟΝΙΑ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΡΟΥ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

 ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τίτλος:
 «240 Χρόνια Ι. Καποδίστριας. Ο Ελληνας Διπλωμάτης που άλλαξε τον ρου της Ευρωπαϊκής Ιστορίας».
 Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016, Ώρα 18:00,
Εθνικό Ιςτορικό Μουσείο (Παλαιά Βουλή), Σταδίου 13, Αθήνα.
 Μία σπουδαία πολιτιστική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 18:00 στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Μέγαρο Παλαιάς Βουλής των Ελλήνων), Σταδίου 13, Αθήνα, για τον εορταμμό των 240 χρόνων από τη γέννηση του Ι. Καποδίστρια.
Του Έλληνα διπλωμάτη που άλλαξε τον ρου της Ευρωπαϊκής Ιςτορίας. Ενα όραμα που ξεκίνησε από τον νεαρό υποψ. Δρα Πολιτιστικήσ Διπλωματίας Πέτρο Δ. Καψάσκη στην πρόταση του οποίου η 11η Φεβρουαρίου, ημέρα γέννησης του πρώτου κυβερνήτη της χώρας Ι. Καποδίστρια, προτείνεται να καθιερωθεί πανελληνίως ως επετειακή ημέρα,αφιερωμένη στους Έλληνες Διπλωματικούς Υπαλλήλους του Υπουργείου Εξωτερικώνν.
Την εκδήλωΣη πραγματοποιεί ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδοσ, με την υποςτήριξη των Πρεσβειών Ρωσίας, Σλοβενίας και Ελβετίας, του Εθνικού και Ιστορικού Μουσείου, του επιστημονικού περιοδικού «Hellenic Nexus», του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων (ΕΟΠΕ - HAPSc), του Ωδείου «Δημήτρης Μητρόπουλος», αλλά και άλλων κορυφαίων Πολιτιστικών Ινστιτούτων της χώρας.
 Ομιλητές:
 Η Α.Ε πρέσβυς της Ρωσίας, κ. Andrey M. Maslov
 Η Α.Ε  πρέσβυς της Σλοβενίας κ. Anita Pipan
 Η Α.Ε πρέσβυς της Ελβετίας, κ. Hans – Rudolf Hodel
 Ο πληρεξούσιος Υπουργός Α’ κ. Γεώργιος Πουκαμιςάς
  Ο Γραμματέας της Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σωτηριάδης
Ο υποψ. Δρ. Πολιτιστικής  Διπλωματίας, κ. Πέτρος Καψάσκης
Μουσικό μέρος: Ωδείο «Δημήτρης Μητρόπουλοσς» , καλλιτεχνική διεφθυνση Ελένης Σρούσσα Συμμετέχουν: Η Παιδική Νεανική Ορχήστρα της Νίνας Πατρικίδου, υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και λυρικοί καλλιτέχνες Παρουσίαση: Μαρία Λυσσάνδρου, αρχισυντάκτρια περιοδικού «Hellenic Nexus» Εκδήλωση:
«240 Χρόνια Ι. Καποδίστριας. Ο Έλληνας Διπλωμάτης που άλλαξε τον ρου της Ευρωπαϊκής Ιστορίας»
Τηλέφωνο:210 9514523, Email: unescohellas.tlee@gmail.com
Συγχαρητήρια σε όλους τους διοργανωτές και εύχομαι να καθιερωθεί η ημέρα του Ι. Καποδίστρια. Ειπώθηκαν αλήθειες  από τους ομιλούντες, υπήρχε ποιοτικό ακροατήριο και το κτήριο της παλαιάς βουλής ήταν κατάμεστο απο ακροατές που διψούσαν για ενήμέρωση-πληροφόρηση και αλήθειες.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου