Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

ΤΟ 36ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΣΤΟ ΜΟΥΖΑΚΙ


                                                                            
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή 30 Νοεμβρίου στο
 ‘’Mouzaki Palace Hotel’’ στις 8:15  μ.μ.

ΤΟ 36ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΣΤΟ ΜΟΥΖΑΚΙ
 Συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018 στις 8:15 το βράδυ στο “Mouzaki Palace Hotel” το 36ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας, με μία εντυπωσιακή βραδιά και τη συμμετοχή εξαιρετικών χορωδιών από διάφορα μέρη της Ελλάδος.




Για δυο ημέρες η αίθουσα ‘’ΑΦΡΟΔΙΤΗ’’ του HOTEL KIERION της Καρδίτσας, αποδείχθηκε πολύ μικρή για να φιλοξενήσει όλον αυτόν τον κόσμο (χορωδοί και κοινό), που κατέκλυσε την αίθουσα.
Η τρίτη ημέρα του 36ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορωδιών Καρδίτσας επιφυλάσσει σημαντικές παρουσίες, όπως είναι η Χορωδία Ομίλου Ερευνών Πηλίου, η Μικτή Χορωδία ‘’ΑΡΜΟΝΙΑ’’ Αταλάντης, η Χορωδία της Θρακικής Εστίας Κατερίνης και η Μικτή Χορωδία Βουνιατάδων Κέρκυρας.
 Το  36ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας  ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση του Δημάρχου Μουζακίου και φορέων του Δήμου Μουζακίου, επεκτείνει τις δραστηριότητές του στο  χώρο του Mouzaki Palace Hotel,μιας και ο καλλιτεχνικός του Διευθυντής Νίκος Ευθυμιάδης πάντα θεωρούσε ότι οι εκδηλώσεις πρέπει να αποκεντρώνονται και να υλοποιούνται και σε άλλους χώρους,  όπου υπάρχουν ζωντανά και προοδευτικά , πολιτιστικά και μουσικά κύτταρα.
Ένα σπουδαίο Πολιτιστικό και Καλλιτεχνικό γεγονός,  το 36ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας, υλοποιείται  και μεταφέρεται και στο Μουζάκι.
   Το Φεστιβάλ θα  λάβει χώρα χάριν της αγάπης και ευαισθησίας,    που  υπάρχει για την πολιτιστική και πνευματική ανάπτυξη του τόπου μας.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας συνεχίζει μακριά από λαϊκισμούς, εμπορικά κυκλώματα και κινήσεις εντυπωσιασμού, να αποτελεί μια σημαντική τομή για την Αισθητική Αγωγή και τον πολιτισμό της Ελλάδος, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και ειδικότερα της Καρδίτσας.

  Ο Πολιτισμός ,η Τέχνη, η Μουσική, το Τραγούδι  ήταν πάντα ένας τρόπος διεξόδου για τους Έλληνες τόσο για τις τραγικές προσωπικές τους στιγμές όσο και γενικότερα, σε πολλές εκφάνσεις της κοινωνικής τους ζωής και ιστορίας.
    Οι εκδηλώσεις του 36ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ με τη βέβαιη  επιτυχία τους θα καταστήσουν την περιοχή της Καρδίτσας και του Μουζακίου  κέντρα πλούσιας πνευματικής και καλλιτεχνικής ζύμωσης, προσφέροντας στους πολίτες συναυλίες πολύ υψηλού επιπέδου.
   Στο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας για  πρώτη φορά  παγκοσμίως η βυζαντινή και η αρχαία ελληνική μουσική συμμετέχουν ισότιμα με το γρηγοριανό μέλος και την Αναγεννησιακή πολυφωνία.
Μια άλλη δυνατότητα των χορωδιών είναι να εκτελούν έργα του 15ου και 16ου αιώνα που δίνει στις χορωδίες τη δυνατότητα να μελετήσουν και να εμβαθύνουν στα αριστουργήματα της κλασικής πολυφωνίας. Εκτός από την εκτέλεση έργων ρομαντικών συνθετών, μπορούν να εκτελούν έργα σύγχρονων συνθετών καθώς και παραδοσιακή μουσική κάθε χώρας.

Οι καλύτερες χορωδίες του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας θα προταθούν να λάβουν μέρος στο μεγάλο μουσικό CampusCORSI ESTIVI MUSICALI που θα πραγματοποιηθεί στο Σαλέρνο της Ιταλίας από 23 έως 28 Ιουλίου 2018.
Σημαντικές προσωπικότητες συμμετέχουν ως μέλη της Διεθνούς Καλλιτεχνικής Επιτροπής, όπως η Κοσμήτωρας της Μουσικής Σχολής του Πανεπιστήμιου του Νις  Suzana Kostic, ο συνθέτης και μαέστρος Κώστας Ευαγγελάτος, ο συνθέτης και μαέστρος Δημήτρης Μηνακάκης,  ο διακεκριμένος συνθέτης Γιώργος Κουρουπός, τ. καλλιτεχνικός διευθυντής της Ορχήστρας των Χρωμάτων και τ. Πρόεδρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, , ο συνθέτης Γιάννης Δροσίτης, , η Silvia Skenderi καθηγήτρια της Μουσικής Ακαδημίας των Τιράνων, ο συνθέτης Χρήστος Αναστασίου και άλλοι.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί το 6ο Πανελλήνιο Σεμινάριο Διεύθυνσης  Μικτής-Νεανικής- Γυναικείας-Παιδικής Χορωδίας από την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018, στο οποίο θα διδάξει ο Νίκος Ευθυμιάδης( Master of Arts στην διεύθυνση).


     Ειδικότερα, το πρόγραμμα σήμερα Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018 περιλαμβάνει την εμφάνιση των παρακάτω χορωδιών.
Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018 • MOUZAKI PALACE HOTEL ΩΡΑ 8:15 μ.μ.


1.     Χορωδία Ομίλου Ερευνών Πηλίου, υπό τη διεύθυνση του Ιωάννη Μπακαλέξη.
2.     Μικτή Χορωδία ‘’ΑΡΜΟΝΙΑ’’ Αταλάντης, υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Κοντογιάννη.
3.     Χορωδία Θρακική Εστία Κατερίνης, υπό τη διεύθυνση του Παναγιώτη Τουρνά.
4.     Μικτή Χορωδία Βουνιατάδων Κέρκυρας, υπό τη διεύθυνση του Σπύρου Μπόχαλη.
   
Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας οργανώνεται από το 1983, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού και Παιδείας, με τη συμβολή της  Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, του Δήμου Καρδίτσας, του Δήμου Μουζακίου, του Επιμελητηρίου Καρδίτσας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας.
 ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:ΕΡΤ
ΧΟΡΗΓΟΙ: Damavand A.E- ΘΕΟΝΗ- Ψeatπολις Fine Meats -MOYZAKI PALACE HOTEL- ΚΤΗΜΑ ΧΑΛΙΛΗ- ACS- ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ -ΙΚΤΕΟ Καρδίτσας- ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ «ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ»-COMPULAND-ΙΤΑΛΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ‘’LA FIAMMA’’- HOTEL KIERION-ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΠΙΑΝΟΥ ‘’AΘΗΝΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ’’-HOTEL ΑΥΡΑ- HOTEL ASTRON- ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥ- E-SCHOOL-ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΠΑΠΑΓΡΗΓΟΡΙΟΥ-ΝΑΚΑΣ--Τουριστικό Γραφείο ΤΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ TOURS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου