Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

.. τραγούδια...

Αγνωστη η συσκευή του ραδιοφώνου στο χωριό είχαν μόνο τα καφενεία αλλά δεν επιτρεπόταν η προσέγγιση μαθητών και αυτά καμμια Κυριακή έμπαιναν σε λειτουργία γιατί ήταν με λυχνίες κατανάλωναν πολύ ενέργεια και η μπαταρία(η ΔΕΗ θα καθυστερούσε μερικά χρόνια ακόμα ) τους ήταν πολύ ακριβή !
Τρια χρόνια μετα θείος από την Αθήνα μας χάρισε ένα ραδιόφωνο και συντονίστηκα καλά! Με συντρόφευε στο διάβασμα της φυσικής της γεωμετρίας και της ΄αλγεβρας. ΄Ενας ολόκληρος κόσμος, ακουστικά, απλωνόταν μπροστά μου και η ακρόαση ήταν κάτι αλησμόνητο. Τότε ξεκίνησε και το νέο ρεύμα του ελληνικού τραγουδιού που ονομάστηκε νέο κύμα όπως θα θυμούνται οι παλιοί και τα τραγούδια του τα τραγουδήσαμε πάμπολλες φορές βέβαια η εκπομπή γινόταν στα μεσαία κύματα (αργότερα ήρθαν οι εκπομπες FM) και η πιστότητα αναπαραγωγής ήταν κακή.
Αγνές εποχές που τις νοσταλγώ , ζούσαμε με την προσδοκία ενός καλύτερου αύριο και αγωνιζόμαστε προσηλωμένοι στο στόχο μας.Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα περιμέναμε κάπου στρέβλωσαν τα πράγματα μπουχτίσαμε απο τα πολλά δανεικά και συνάμα φθαρήκαμε!ας προσέχαμε!
Καλό βράδυ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου