Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

HMEΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

Мόσχα, 11 Νοεμβρίου  2019


μαζί με τη ΛΕΣΧΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ-ΠΕΡΙΗΓΗΤΩΝ

ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ & ΜΕΓΑΛΟΥΣ !!!

Αγαπητοί φίλοι!

Χαρούμενα πρόσωπα, λαμπερά βλέμματα, εκφραστικές κινήσεις, δυνατά, αβίαστα χειροκροτήματα, ειλικρινής διαπροσωπική επικοινωνία, θετικά συναιασθήματα και ενέργεια, καλοπροαίρετη αύρα – όλα αυτά βιώσαμε στην ΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ !!! ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΕΛΛΑΔΑ !!!, που πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. στο πλαίσιο της Λέσχης Λογοτεχνών-Περιηγητών, την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2019, σε άλλη μία εστία διάδοσης του ελληνικού πολιτισμού, στη Βιβλιοθήκη № 151 επί της οδού: Μόσχα, Severnoe Chertanovo, 2/207, metro station “Chertanovskaya”.


Για τους μικρούς και μεγάλους φίλους της Ελλάδας !!!




ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ & ΜΕΓΑΛΟΥΣ !!!

Μία βραδιά σφαιρικής, πολυεπίπεδης γνωριμίας με την τεράστια πολιτισμική κληρονομιά της Ελλάδας, χώρας ανεπανάληπτου φυσικούς κάλλους και απύθμενου πολιτισμικού κληροδοτήματος. Πραγματοποιήσαμε μία πολυεπίπεδη, σφαιρική περιήγηση στον ελληνικό κόσμο, περιήγηση ιστορικό-επιστημονική, μουσικό-χορευτική, καλλιτεχνική και γαστρονομική.

Η διευθύντρια του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π., διδάκτωρ ιστορίας Δώρα Γιαννίτση προέβη σε σύντομη επισκόπηση των κοινών σελίδων ιστορίας του ρωσικού και ελληνικού λαού, παρουσίασε τις δράσεις και τα προγράμματα του Κ.Ε.Π., καθώς και την ιστορία εξέλιξης της ελληνικής γλώσσας και εμφάνισης και εξέλιξης της ελληνικής γραφής, ο νεοαφιχθείς αποσπασμένος εκπαιδευτικός, ειδικευμένος στους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς Ευστάθιος (Στάθης) Νικητόπουλος μαζί με τους χορευτές του Χορευτικού Συγκροτήματος του Κ.Ε.Π. «Φιλοξενία» Мαρία και Оλέγκ προέβησαν σε ενδιαφέροντα master-classes ελληνικών παραδοσιακών χορών από τη νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα και κυριολεκτικά ξεσήκωσαν το κοινό, το Χορευτικό Συγκρότημα του Κ.Ε.Π. με επικεφαλής την εν Μόσχα αποσπασμένη εκπαιδευτικό Ινέσσα Εφραιμίδου συγκίνησε με την ιδιαίτερα εκφραστική ερμηνεία του δημοτικών και έντεχνων τραγουδιών, ενώ το γαστρονομικό  master-class, στο πλαίσιο του οποίου όλοι μαζί ετοιμάσαμε και στη συνέχεια γευτήκαμε και απολαύσαμε ελληνική χωριάτικη σαλάτα και τζατζίκι, μάς απογείωσε στις μυρωδιές και τις γεύσεις Ελλάδας, της υψηλού δείκτη ωφελιμότητας ελληνικής κουζίνας.

Ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη στο ελληνικό εστιατόριο «ΠΟΡΤΟ-МΥΚΟΝΟΣ» και στην πάντα χαμογελαστή και καλοπροαίρετη ιδιοκτήτριά του Ελένη Γιαννουλάτου  και  στην εταιρεία παραγωγής γευστικότατων και αυθεντικών ελληνικών γαλακτοκομικών προϊόντων «OLYMPIC FOODS» και στους ιδιοκτήτες της Хρήστο Κεσσίδη και Ειρήνη Кεσσίδου για την υποστήριξή τους.  

Με την στήριξη

Κάντε δεξιό κλικ εδώ, για να κάνετε λήψη των εικόνων. Για να συμβάλει στην προστασία του απορρήτου σας, το Outlook απέτρεψε την αυτόματη λήψη αυτής της εικόνας από το Internet.
logo

Ιδιαίτερη χάρη στην εκδήλωση προσέδωσε η νεότερη συμμετέχουσα, η 4χρονη Αθηνούλα, που θέρμανε τις καρδιές μας με την εκφραστική κινησή της και το ταπεραμέντο της !!!!



Το πρόγραμμα της ΗΜΕΡΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ περιλαμβάνει:

  • Διάφορες δραστηριότητες – master-classes
  • Γνωριμία με τον ελληνικό κόσμο – κοινές σελίδες ιστορίας Ελλάδας -Ρωσίας
  • Παρουσίαση ελληνικής γλώσσας
  • Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια – συναυλιακό πρόγραμμα
  • Θεατρικά δρώμενα
  • Γεωγραφικά κουίζ
  • Έκθεση «Ελλάδα – κοιτίδα του ευρωπαϊκού πολιτισμού»
  • Ελληνική Γαστρονομία – γευσιγνωσία ελληνικής κουζίνας, που φημίζεται για την υψηλού δείκτη ωφελιμότητα και ποιότητά της – master-class.






Ακολουθεί αναλυτικό πρόγραμμα της ΗΜΕΡΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ:

Пρόγραμμα ΗΜΕΡΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΣΕΙΡΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΩΡΑ
Εκπρόσωπος Βιβιοθήκης Επίσημη τελετή έναρξης. Χαιρετισμός – ομιλία της διευθύντριας της βιβλιοθήκης Ι. Τροφίμοβα.
Προβολή υλικού για την Ελλάδα (σε βίντεο)
16.00-16.15
Χαιρετισμός – Ομιλία διευθύντριας Κ.Ε.Π. Χαιρετισμός – Ομιλία διευθύντριας Κ.Ε.Π. Δώρας Γιαννίτση – κοινές σελίδες στην ιστορία Ελλάδας και Ρωσίας – ιστορική-πολιτιστική-πνευματική–πολιτισμική κοινότητα ελληνικού και ρωσικού λαού 16:15-16:30
Хορωδία & Χορευτικό Συγκρότημα Κ.Ε.Π., καλλιτεχνικοί διευθυντές 
Ινέσσα Εφραιμίδου, Φιόντορ Κοτένκο
Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια του ελληνικού κόσμου – Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα
 
16:30-17:00
– Ομιλία διευθύντριας Κ.Ε.Π. Ομιλία διευθύντριας Κ.Ε.Π. Δώρας Γιαννίτση – Παρουσίαση της ελληνικής γλώσσας και των δράσεων του Κ.Ε.Π. 17:00-17:30
Θεατρικό Εργαστήρι Κ.Ε.Π. «Гκεόργκιι Τσερβίνσκι» Αρχαία ελληνική δραματουργία και σύγχρονη ελληνική ποίηση
Αποσπάσματα και μονόλογοι από αρχαίες ελληνικές τραγωδίες και σύγχρονη ελληνική ποίηση
17:30-18:00
Хορωδία Κ.Ε.Π., καλλιτεχνική διευθύντρια η Ινέσσα Εφραιμίδου
 
Παρουσίαση καλλιτεχνικού προγράμματος, σύγχρονα ελληνικά τραγούδια 18:00-18:15
Χορευτικό Συγκρότημα Κ.Ε.Π., καλλιτεχνικός διευθυντής – Фιόντορ Коτένκο Пαρουσίαση χορών νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας, master-class χορών του Πόντου
 
18:15-18:45
MASTER-CLASS ελληνικής κουζίνας, ελληνικής γαστρονομίας  και συζήτηση – επικοινωνία με το κοινό  MASTER-CLASS ελληνικής κουζίνας – όλοι μαζί μαγειρεύουμε ελληνική χωριάτικη σαλάτα και τζατζίκι 18:45-19:45
Τελετή λήξης

Κάντε δεξιό κλικ εδώ, για να κάνετε λήψη των εικόνων. Για να συμβάλει στην προστασία του απορρήτου σας, το Outlook απέτρεψε την αυτόματη λήψη αυτής της εικόνας από το Internet.
flag_gr

Με την ευγενική υποστήριξη

Κάντε δεξιό κλικ εδώ, για να κάνετε λήψη των εικόνων. Για να συμβάλει στην προστασία του απορρήτου σας, το Outlook απέτρεψε την αυτόματη λήψη αυτής της εικόνας από το Internet.
logo



Βιώσαμε όμορφα συναισθήματα, εισπράξαμε άπειρη θετική ενέργεια και αύρα από το κοινό, από την διαπροσωπική επαφή και επικοινωνία. Εκφράζουμε την ειλικρινή και βαθειά ευγνωμοσύνη μας σε όλους τους συμμετέχοντες σε αυτήν την ιδιαίτερη και ουσιαστική εκδήλωση, στη διοίκηση της Βιβλιοθήκης Νο 151 για την καλοπροαίρετη διαθεση και εποικοδομητική σύμπραξη!


 

Την απευθείας βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης δύνασθε να αντλήσετε στους εξής συνδέσμους στο Διαδίκτυο:





 Εις το επανιδείν, φίλοι μας !

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ – ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ !!!

 Με εμτίμηση

Δώρα Γιαννίτση,

δ/ντρια Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού - Κ.Ε.Π.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ & ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ ΜΕ ΤΟ

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΕΠ !!!

 ΣΥΝΕΧΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΕΛΛΑΔΑ
 
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΧΟΡΟΣ / ΧΟΡΟΙ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
OΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ТΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ
TMHMAΤΑ για ΠΑΙΔΙΑ και ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – Κ.Ε.Π.
Έναρξη = ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019
΄Eναρξη μαθημάτων ελληνικού παραδοσιακού χορού και ΤΩΡΑ με ειδικά ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ, κατόπιν εισήγησης του Κ.Ε.Π., ειδικευμένο στους χορούς του Ελληνικού Κόσμου, τον κ. Ευστάθιο ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟ
 
Από εφέτος λειτουργούν
Τμήματα για παιδιά ηλικίας από 5 ετών και άνω
Νέα Τμήματα ενηλίκων
Τμήματα προχωρημένων
ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ – ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2019-2020
Βιβλιοθήκη 29
Μόσχα, Dmitrovskoe sh., D.50 / 1, metro station “Okruzhnaya”
Επίπεδο Ημέρα Ώρα μαθημάτων
Τμήματα αρχαρίων για παιδιά ηλικίας από 5 ετών και άνω. Σάββατο 14.00 - 15.00
Νέα Τμήματα ενηλίκων, αρχαρίων. Σάββατο 15.00 - 16.00
 Τμήματα ενηλίκων, προσωρημένοι. Σάββατο 16.00 - 17.00
 
Επισημαίνουμε ότι τα μαθήματα  πραγματοποιούνται σε αποκλειστικά ανιδιοτελή για το κοινό βάση. Η προσέλευσις είναι ελεύθερη!
Σας περιμένουμε!
2/ Θεατρικό Εργαστήρι του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (ΚΕΠ)
«ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ»

Καλλιτεχνικός Διευθυντής – ο Έλληνας ηθοποιός,  σκηνοθέτης και παραγωγός Γιώργος Παναγόπουλος  [μαθητής στη θεατρική τέχνη (Θεατρική Ακαδημία Μόσχας – «GITIS») των Ανατόλι Εφρός και Ανατόλι Βασίλιεφ, και στον κινηματογράφο (Ακαδημία Κινηματογράφου - «VGIK») του Μαρλέν Χουτσίεβ].

Καθηγητές:
Ραϊσα Τχαγκαπσόγιεβα – Ηθοποιός.
Ινέσσα Εφραιμίδου – εν Μόσχα αποσπασμένος εκπαιδευτικός, μουσικός.
Τα μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή, ώρα 14.00 στις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου «ΕΛΛΑΔΑ», στη διεύθυνση: 6, Koshkina str., metro station Kantemirovskaya”.
 
Φωτογραφίες από μάθημα και ασκήσεις ορθοφωνίας με τη διευθύντρια του Κ.Ε.Π., ηθοποιό Δώρα Γιαννίτση.
 
 Επισημαίνουμε ότι τα μαθήματα  πραγματοποιούνται σε αποκλειστικά ανιδιοτελή για το κοινό βάση. Η προσέλευσις είναι ελεύθερη!
Σας περιμένουμε!
Μόσχα, 10 Νοεμβρίου 2019
Αίθουσα συναυλιών «Mosconcert»
Επετειακή Συναυλία
της διακεκριμένης ομογενούς καλλιτέχνιδος της Ρωσίας, της ιδιαίτερα δημοφιλούς και αγαπητής στο κοινό

Ξένιας Γεωργιάδου

"Ναι! Ναι! Ναι! "

 
Με τη συμμετοχή του Χορευτικού Συγκροτήματος του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ», καλλιτεχνικός δ/ντής – Φιόντορ Κοτενκο
 
Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ στην Ξένια Γεωργιάδου για την εκπληκτική συναυλία, για την θετική αύρα, την καλοπροαίρετη ενέργεια και συναισθήματα που εισπράξαμε, για την ανθρώπινη στάση της, την ζεστασιά της, την καλοσύνη και αγάπη της.
Εκπληκτική ενέργεια. Τρεις (3) ολόκληρες ώρες στη σκηνή να εμηνεύει τραγούδια, να κινείται με δεξιοτεχνία, να χορεύει, και όλα αυτά φορώντας σικάτες γόβες και κοστούμια. Αξιοθαύμαστη !!!
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου