Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

ΠΑΛΙ και ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ !!!


ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ»- 50η ΣΥΝΕΔΡΙΑ

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΨΥΧΙΚΗ ΑΝΑΤΑΣΗ !!!
 
Μόσχα, 18 Νοεμβρίου 2019

Αγαπητοί φίλοι,

Συνεχίζοντας με τους ίδιους ρυθμούς και ατενίζοντας το μέλλον πάντα με αισιοδοξία, με την ίδια αμείωτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019 στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του ελληνικού εστιατορίου «ΠΟΡΤΟ-ΜΥΚΟΝΟΣ»  η τέταρτη την καινούρια 2019-2020 ακαδημαϊκή χρονιά, κατά σειρά πεντηκοστή (50η) συνεδρίαση της Ελληνικής Λέσχης Διαλόγου και Επικοινωνίας «Επικοινωνούμε Ελληνικά-Μόνο Ελληνικά» !!! Φωτεινά πρόσωπα, λαμπερά χαμόγελα, ζωντανή, ειλικρινής, αβίαστη ανθρώπινη επικοινωνία, ενδιαφέρουσες συζητήσεις, ουσιαστικός διάλογος, χαρά, ενθουσιασμός, αίσθηση διάχυτης ευφορίας, ειλικρινούς φιλίας, ανάπτυξης διαπροσωπικών σχέσεων γύρω από έναν κοινό γνώμονα, την αγάπη και το ουσιαστικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα, την ελληνική γλώσσα, τον ελληνικό πολιτισμό.

Μαζί μας ενδιαφέροντες άνθρωποι, αυθεντικοί μύστες και γνώστες της Ελλάδας και του πολιτισμικού της κληροδοτήματος, που εκδηλώνουν ειλικρινές και ουσιαστικό ενδιαφέρον για τον ελληνικό κόσμο, την ελληνορωσική σύμπραξη, τις δράσεις μας. Ιδιαίτερα μάς χαροποίησε η επιθυμία που εκφράσθηκε να συγκεντρωνόμαστε τακτικότερα.


Το θέμα της πεντηκοστής (50ης) συνάντησης της Λέσχης μας αφορά  

παρουσίαση του Περού από τον καινούριο φίλο μας, Ελληνιστή από το Περού, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη Μόσχα και μαθαίνει τη ρωσική γλώσσα, Ντιέγκο Λάστρα.

Παράλληλα, λόγω της Επετειακής Ημέρας της φοιτητικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου – 17 Νοεμβρίου 1973, προβήκαμε και σε συζήτηση-αφιέρωμα: «Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου. Χρονικό των γεγονότων και επικαιρότητά τους 46 μετά».

Ο αριθμός των συμμετεχόντων, αλλά και ο φιλικός, αβίαστος, ουσιαστικός, άμεσος τρόπος επικοινωνίας των, μάς χαροποιησαν ιδιαίτερα. Βιώσαμε αξέχαστες στιγμές, αισθανθήκαμε ότι βρισκόμαστε σε ένα οικείο, ζεστό, άνετο, πραγματικά οικογενειακό περιβάλλον, αφού, ούτως ή άλλως, αποτελούμε μία ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ της ΛΕΣΧΗΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ «ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ», του ΕΛΛΗΝΟ- ΡΩΣΙΚΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

Aποφασίσαμε την επόμενη φορά να συναντηθούμε την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019, περί τις 19.00. με θέμα που προτάθηκε από τους μόνιμους θαμώνες μας «Παραδοσιακά παιδιακά παιγνίδια σε Ρωσία και Ελλάδα».

Παρακολουθείτε μας στο Δικτυότοπό μας www.hecucenter.ru

Αναλυτικότερα:
Μόσχα, 18 Νοεμβρίου 2019

Αγαπητοί φίλοι,

Συνεχίζοντας την καινούρια ακαδημαϊκή 2019-2020 χρονιά άοκνα, με τους ίδιους ρυθμούς, με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019 στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του ελληνικού εστιατορίου «Πόρτο Μύκονος», σε φιλική και αβίαστη ατμόσφαιρα, με ελληνικούς ήχους, μεστά χρώματα και γραφικά ελληνικά τοπία ως μουσικό-εικαστική υπόκρουση, με τα μόνιμα τακτικά μέλη μας, αλλά και με καινούριους φίλους, η πεντηκοστή (50η) συνεδρία της Ελληνικής Λέσχης Διαλόγου και Επικοινωνίας "Επικοινωνούμε Ελληνικά-Μόνο Ελληνικά".



Η Λέσχη «ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ» εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης παιδαγωγικής-πολιτισμολογικής δράσης μας, προϋποθέτει συναντήσεις, σε τακτική βάση, όπου σε άμεση, αβίαστη και φιλική ατμόσφαιρα οι συμμετέχοντες συζητούν διάφορα θέματα ενδιαφέροντός τους, τα οποία έχουν νωρίτερα επιλέξει και ορίσει. Τη συζήτηση συντονίζουν καθηγητές, φορείς της νεοελληνικής γλώσσας.

Το θέμα της πεντηκοστής (50ης) συνάντησης της Λέσχης μας αφορά  παρουσίαση του Περού από τον καινούριο φίλο μας, Ελληνιστή από το Περού, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη Μόσχα και μαθαίνει τη ρωσική γλώσσα, Ντιέγκο Λάστρα.

 Παράλληλα, λόγω της Επετειακής Ημέρας της φοιτητικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου – 17 Νοεμβρίου 1973, προβήκαμε και σε συζήτηση-αφιέρωμα: «Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου. Χρονικό των γεγονότων και επικαιρότητά τους 46 μετά».

Συντονιστές της συζήτησης ήσαν ο Ελληνιστής από το Περού Ντιέγκο Λάστρα, ο προσφάτως αφιχθής αποσπασμένος εκπαιδευτικός, ειδικευμένος στους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς Ευστάθιος Νικητόπουλος και η διευθύντρια του ΚΕΠ, διδάκτωρ ιστορίας, ηθοποιός Δώρα Γιαννίτση.

Φωτογραφίες και υλικό από τη συνεδρία δύνασθε να αντλήσετε aπό τον εξής κάτωθι σύνδεσμο στο Διαδίκτυο: https://yadi.sk/d/FbvETPIW8_aePw

Παρατίθενται παραπομπές-σύνδεσμοι στο διαδίκτυο με βίντεο-απευθείας αναμετάδοση από την συνεδρίασή μας:






 Εξαιρετικοί οικοδεσπότες η Ελένη Γιαννουλάτου και ο Γιάννης Κοσμίδης, ιδοκτήτες του «Πόρτο Μύκονος», τους οποίους ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την ευγενική φιλοξενία, καθώς και την διευθύντρια του εστιατορίου Ναταλία Λάζαρεβα για την εποικοδομητική συνεργασία. Ο χώρος πραγματικά μάς εμπνέει...Επίσης, ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη στις εθελόντριές μας, στη συντονίστρια της Λέσχης Διαλόγου & Επικοινωνίας Γιελένα Λεσιόβα και στην εθελόντρια Πικρία Κάρνταβα. Σάς ευχαριστούμε από καρδιάς για την ουσιαστική και πολύτιμη βοήθεια και σύμπραξη, για την εμπιστοσύνη, τη φιλία και αγάπη σας !!! 

Με την ευκαιρία, επιθυμούμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όλους, όσοι συμμετέχουν στη Λέσχη Επικοινωνίας, συντονιστές και μέλη, μοιράζονται απλόχερα τις γνώσεις τους και με την παρουσία τους στηρίζουν αυτό το εγχείρημα ελληνορωσικής σύμπραξης και γέφυρας επικοινωνίας. Ήδη πλέον μπήκαμε στο 4ο- τέταρτο έτος δραστήριας και άοκνης λειτουργίας της Λέσχης μας Διαλόγου και Επικοινωνίας «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ – ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ» και το γεγονός ότι το ενδιαφέρον του κοινού απέναντι σε αυτό το εγχείρημα διατηρείται αμείωτο και ευρύνεται, μάς χαροποιεί ιδιαίτερα.


Κατόπιν συζήτησης, αποφασίσαμε η επόμενη 51η συνεδρία μας να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 19.00, με θέμα που προτάθηκε από τον τακτικό θαμώνα μας, καλό φίλο και σπουδαστή του Κ.Ε.Π. Βλαντίμιρ Ζαχάροβ «Παραδοσιακά παιδικά παιγνίδια σε Ελλάδα και Ρωσία».

Παρακολοθείτε μας στο Δικτυότοπό μας www.hecucenter.ru

Σας περιμένουμε !!! ΕΙΣ το ΕΠΑΝΙΔΕΙΝ, ΦΙΛΟΙ μας !!!

Με εκτίμηση,

Δώρα Γιαννίτση,

δ/ντρια Κ.Ε.Π.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

«ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ»

 

Презентация Республики Перу – родины Диего Ластры, который ныне проживает в Москве и изучает русский язык!!!   

Η παρουσίαση του Περού από τον καινούριο φίλο μας, Ελληνιστή από το Περού, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη Μόσχα και μαθαίνει τη ρωσική γλώσσα, Ντιέγκο Λάστρα.

το Περού – Республика Перу

η Νότια Αμερική – Южная Америка

η χώρα – страна

συνορεύω – граничить

η έκταση – территория

ο πληθυσμός – население

η κατάκτηση – завоевание

η ανεξαρτησία – независимость

η οροσειρά των Άνδεων – горный пояс Анд

το μνημείο – памятник

η αυτοκρατορία των Ίνκας – империя Инков

η Ιερή Κοιλάδα των Ίνκας – священная долина Инков

η αρχαία πόλη Μάτσου Πίτσου – древний город Мачу-Пикчу

η χαμένη πόλη των Ίνκας – затерянный город Инков

η χειροτεχνία – рукоделие

ο γουανάκος – гуанако (семейство верблюдовых)

το λάμα – лама

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου