Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Αφού αφήσατε τον ΣΥΡΙΖΑ με τους Κοτζιά και τον Ροζεστάιν να δώσουν την Μακεδονία και να πουλήσουν τα θαλάσσια δικαιώματα μας, τώρα υποστείτε και την ΙΣΛΑΜΙΚΟ εξευτελισμό, σκλαβοποίηση και διαμελισμό της χώρας με την υπογραφή του Κούλη
 
«Η ιστορική συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης για να τερματίσει την ελληνική κατοχή του East Med»
Μιλώντας αποκλειστικά στο Yeni Şafak καθημερινά, ο δημοσιογράφος Mehmet Kancı επεσήμανε ότι η Τουρκία θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει κάθε απειλή για τα συμφέροντά της ξεκινώντας από τα ανοικτά νερά της Κρήτης
https://image.yenisafak.com/resim/imagecrop/2015/06/05/108x113resized_661a8-dbbfsiluetcircle.pngΥπηρεσία ειδήσεων16:23 28 Νοεμβρίου 2019Yeni Şafak
 
Η ιστορική συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης θα θέσει τέρμα στην παραβίαση των διεθνών κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Νότιας Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με ειδικούς.
Μιλώντας αποκλειστικά στο Yeni Şafak καθημερινά, ο δημοσιογράφος Mehmet Kancı επεσήμανε ότι η Τουρκία θα έχει τα δικαιώματά της να αντιμετωπίσει κάθε απειλή για τα συμφέροντά της ξεκινώντας από τα ανοικτά νερά της Κρήτης.
Σύμφωνα με τον Kanci, ο νέος άξονας που σχηματίζεται μεταξύ του Τουρκμενικού Marmaris-Fethiye-Kaş και της Derna-Tobruk-Bordiyah της Λιβύης θα περιλαμβάνει μερικά ναυτικά μίλια δυτικά της Κρήτης.
Η Τουρκία και η Λιβύη έχουν υπογράψει δύο μνημόνια συμφωνίας, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Τουρκική Διεύθυνση Προεδρικών Επικοινωνιών.
Οι συμφωνίες "Ασφάλεια και στρατιωτική συνεργασία" και "Περιορισμός των θαλάσσιων δικαιοδοσιών" υπογράφηκαν όταν ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διεξήγαγε μια κλειστή συνάντηση που διήρκεσε 2 ώρες και 15 λεπτά με τον πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης Φάιζσετ Αλ Σαράι, στο Dolmabahçe Palace στην Κωνσταντινούπολη
Η Διεύθυνση δήλωσε ότι η συμφωνία είναι μια προσπάθεια ενίσχυσης των σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
Η συμφωνία της Τουρκίας για τη θαλάσσια σύνορα με τη Λιβύη αποσκοπεί στην προστασία των δικαιωμάτων της Άγκυρας στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλου Γκαβουσόγλου μια ημέρα μετά την υπογραφή της συμφωνίας στην Κωνσταντινούπολη.
Σε συνέντευξη Τύπου, ανέφερε ότι η Τουρκία δεν μπόρεσε να συμφωνήσει σε τέτοιες συμφωνίες με άλλες χώρες, αλλά θα μπορούσε να το κάνει στο μέλλον.
Η συμφωνία θα μπορούσε ακόμη να περιπλέξει τις διαμάχες για την εξερεύνηση ενέργειας στην ανατολική Μεσόγειο, όπου οι τουρκικές γεωτρήσεις έχουν εξαγριώσει τους Ελληνοκύπριους, την Αθήνα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου