Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

Οι «Λαμπρόπουλοι» της Ευρώπης. Αποφασίζουν πριν από ‘μας για μας….

΄Εμεινε ιστορικόν το διαφημιστικόν  σύνθημα της κορυφαίας Ελληνικής  εμπορικής επιχειρήσεως «Αφοι Λαμπρόπουλοι» Αιόλου και Σταδίου στην Αθήνα. «Αδελφοί Λαμπρόπουλοι αποφασίζουν πριν από σας για σας». Και όντως οι επιλογές των προϊόντων τους, ένδυση υπόδηση, είδη οικιακής χρήσεως, τα πάντα ήταν επιτυχείς και τα πωλούμενα άριστα προϊόντα. Γι’ αυτό, ήταν και το κυρίαρχον κατάστημα.
Σήμερα κάποιοι, αδαείς από ….«εμπόριον», φροντίζουν τα πάντα για την Ελλάδα! Την υποχρεώνουν στις απόψεις και αποφάσεις τους χωρίς να την ερωτούν καθόλου! Εκβιαστικώς μάλλον, όπως
n  Δεν θα εμποδίσεις την γείτονά σου  να κάνει υπερπτήσεις στο Αιγαίον Πέλαγος!
n  Δεν θα απαγορεύσεις τα πολεμικά της να κυκλοφορούν στην ίδια θάλασσαν
n  Δεν θα της απαγορεύσεις να κάνει έρευνες υδρογονανθράκων στην δικήν σου ΑΟΖ.
n  Δεν θα δυσανασχετείς όταν στέλνει πρόσφυγες προς εσένα, κάτι που το υποστηρίζομεν με φανατισμόν, γιατί όταν έλθουν κοντά σε εμάς, δεν ξέρομεν να τους περιποιηθούμεν και ίσως πεθάνουν οι δυστυχείς….

n  Δεν θα επεκτείνεις την ΑΟΖ του Καστελορίζου, της Ρόδου, της Καρπάθου, της Κάσου, της Κρήτης στα 200 ν.μ. που δικαιούνται τα νησιά,  αλλά στα  5 έως 6 γιατί πρέπει να πάρει μερίδιο και η «φαγάνα» η οποία, θέλει την μισήν Μεσόγειον θάλασσαν δικήν της, κάτι που και εμείς είμαστε σύμφωνοι, αφού δεν αρπάζει δικά μας εδάφη!
n  Δεν θα ενωθεί  η  ΑΟΖ  σου με της Κύπρου, για να έχει διέξοδον η γειτόνισσά σου στην Λιβυκήν ΑΟΖ που απέκτησε με πρωκτόχαρτον!
n  Δεν θα  αντιδράσεις  με όσα η στρατιωτική μας δύναμη απεφάσισε, να  πάς δηλαδή σε (υποτακτικόν)  διάλογον με την γειτόνισσά σου και να δείξεις  στρατιωτικήν πειθαρχίαν σε ό,τι σου προταθεί.
Επειδή έχετε και άλλες μικροδιαφορές, αποφασίσαμεν εμείς να καθήσετε σ’ ένα τραπέζι και να τις λύσετε. Ό,τι σου ζητήσει να τα δώσεις χωρίς αντίρρηση και χωρίς να ζητάς ανταμοιβές, γιατί αυτές δεν αρέσουν σε εμάς που αποφασίσαμεν την (γενετήσιον) ομιλίαν,… Της είπαμεν ότι θα είναι άνευ όρων για να την πείσομεν να καθίσει κοντά σου. Και πάντα θα της φέρεσαι με ευγένεια, όπως και εμείς οι πραματευτάδες και  αποφασιστές είμαστε ευγενείς. Σε συζήτηση χωρίς αντιρρήσεις και με παροχές σ’ αυτά που θα σου ζητήσει. Άλλωστε εμείς αποφασίζομεν  για  εσένα  χωρίς  εσένα!! Χωρίς να μας ενδιαφέρει η γνώμη σου!
Και κάτι ακόμα να έχεις στο μυαλόν σου. Για την υγείαν σου θα φροντίζομεν εμείς, ειδικώς τώρα που κυκλοφορεί θανατηφόρα επιδημία. Θα φροντίσομεν να σου δώσομεν εμβόλιον και μη τολμήσεις να πάρεις άλλον εκτός από το δικόν μας! Άλλωστε το έχομεν παραγγείλει και θα το  πληρώσεις όσον σου ζητηθεί, είτε έχεις χρήματα είτε όχι! Αν δεν το πληρώσεις ενδέχεται  και να πεθάνεις, κάτι  που δεν θα μας λυπήσει και τόσον! αφού είσαι ανυπάκουη στις προστατευτικές εντολές μας.
 Αποφασίσαμεν και τσακίσου να συμφωνήσεις!!!!!!
                                                  Μιχαήλ Στρατουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου