Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020

Η πολύφερνος ναύς!


Εκτός από τις πολύφερνες (πλούσιες) δεσποινίδες, υπάρχουν και πολύφερνα πλοία. Δεν πρόκειται για τις πανάκριβες θαλαμηγούς διαφόρων μεγιστάνων του πλούτου, ούτε για  εμπορικά υπερπλοία  αλλά για ένα απλούν και κακομούτσουνον σκάφος. Το σκάφος πειρατής το οποίον εξαπολύει η τουρκία στις θάλασσές μας και τις χαρτογραφούν απολύτως ανενόχλητοι. Το Αιγαίον Πέλαγος, η Κυπριακή  θάλασσα, η Κρητική θάλασσα, η ανατολική Μεσόγειος.  Σ΄ αυτές δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα δράσεως. Δεν είναι δικές της. Και όμως εξάγει την πολύφερνον ναύ και αμέσως ο Πολεμικός μας στόλος εξέρχεται από την βάση του για να θαυμάσει την «ωραίαν» δεσποινίδα με τις ανατολίτικες καμπύλες και αν μπορεί να την πλησιάσει όσον γίνεται κοντύτερα. Ο στόλος μας παθαίνει σιελόρροια, αλλά δυστυχώς συναντά και εμπόδια.
Εμπόδια απρόοπτα από κάποιες ανηθικολογούσες γεροντοπαρθένες, οι οποίες του θέτουν βαρείς όρους.
n  Το κορίτσι που βγήκε έξω είναι υπό την προστασίαν μας. Μη  το πλησιάσετε καθόλου. Δεν θα πάτε κοντά του και το σπουδαιότερον δεν θα  προσπαθήσετε να το «χουφτώσετε» ούτε στον αστράγαλον  γιατί  θα σας πετσοκόψω. Θα πάθετε πεοτομή και θα γίνετε άχρηστοι μια για πάντα. Μπορείτε να το θαυμάζετε από μεγάλην  απόσταση όσον διάστημα είναι έξω στον ερευνητικόν του περίπατον. Ο περίπατος θα διαρκέσει αρκετά. Ψάχνει για πλούσιον αγόρι. Εσάς δεν σας υπολογίζει και μη μοιάζετε με τους μνηστήρες τους Πλατωνικούς. Αν  μπορείτε να περιφέρεσθε σε απόσταση πάντα και να την θαυμάζετε, καλώς. Αλλά  να σας ρωτήσω και κάτι «χωρίς να μου πέφτει και λόγος». Στο σπίτι σας δεν έχετε εργασίαν να κάνετε μόνον βγήκατε για «ψευτοκαμάκι»;;
ΟΙ προβεβηκύες  με ποιον δικαίωμα έκαμαν παρατηρήσεις στο στόλον μας; Και προσέτι  ερωτώμεν. ΄Ενα τουρκικόν πειρατικόν κάνει έρευνες στην ΑΟΖ μας. Δεν πρέπει να το εμποδίσομεν; Η εμπόδιση δεν σημαίνει πόλεμον αλλά υπεράσπιση εν προκειμένω των εδαφών  μας. Απλή  απώθηση, Να το ειδοποιήσουν να εξέλθει από αυτά και εν ανάγκη να ρίξουν στον αέρα και μια προειδοποιητικήν βολήν.
Αν αυτά τα απλά είναι αδύνατον  να ενεργοποιηθούν τότε τι νόημα έχει  η επί μήνες περιπολία του συνόλου των πολεμικών μας στις θάλασσες;
Απλές απορίες τις οποίες δεν καταλαβαίνει ευκόλως ο πολίτης και κάποιοι θα έπρεπε να τον ενημερώσουν υπευθύνως.
Οι γρηές γιατί ανακατεύονται στα δικά μας θέματα, ερχόμενες ως προστάτιδες σε άτομον το οποίον δεν είναι δικόν  τους;
Όλον το διάστημα, μας ομιλούσαν γλυκά και τους είχαμεν κάποιαν εμπιστοσύνη, Τώρα απεδείχθησαν διπρόσωπες και απολύτως αδιάφορες για εμάς.
Γιατί δεν προβληματιζόμεθα;;
                                        Μιχαήλ Στρατουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου