Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

Γνωρίζουν την πραγματικότητα ή μας εμπαίζουν αγρίως;;;



Οι διάφοροι προξενητές με πρώτην την Γερμανίαν, επιδιώκουν μανιωδώς να έλθει η Ελλάδα σε διάλογον με την τουρκίαν! Για ποίον λόγον; Δεν θα βγούμεν κερδισμένοι αλλά χαμένοι σε άγνωστην έκταση. Σε άρθρον μας στο διαδίκτυον την 18ην Αυγούστου με τίτλον «Διάλογος μετά ένα έτος και βλέπομεν», είχαμεν θέσει ορισμένες προϋποθέσεις οι οποίες αν τηρηθούν αυστηρώς,  αμέσως θα γίνουν διερευνητικές προεργασίες για τυχόν διάλογον. Οι προϋποθέσεις αυτές είναι ουσιώδεις και θα δείξουν τις προθέσεις της τουρκίας.

Δυστυχώς κάτι τέτοιον, δεν έλαβεν υπ’ όψιν της η παρούσα κυβέρνηση  οποία συνεχώς αναφέρει ότι είναι  πρόθυμη για διάλογον. Σ’ αυτό φυσικά την πιέζουν αγρίως οι προξενήτρες!! Οι προϋποθέσεις που θέσαμεν αποδεικνύουν αυτές καθ’ εαυτές το δίκαιον πουν έχομεν και τις αφόρητες παραβιάσεις που δεχόμεθα στην ΑΟΖ από την τουρκικήν αυθαιρεσίαν.
Χθες,  όλως παραδόξως, επικοινώνησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ με τον Έλληνα πρωθυπουργόν με σκοπόν να μειωθεί η ένταση στην περιοχήν.  Κατόπιν έπραξε το ίδιον με το τούρκον πρόεδρον και του ζήτησε τα ίδια. Η τουρκία επέμενε ότι την όλην ένταση την προκαλεί η Ελλάδα και ότι αυτή είναι ένοχη για όσα συμβαίνουν!
Απορία. Πίστεψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ ότι η Ελλάδα προκαλεί την ένταση στην περιοχήν;; Αν ναι γιατί δεν ανταπήντησε στον τούρκον ότι η Ελλάδα δεν κάνει σεισμικές έρευνες, ούτε βάζει γεωτρύπανα σε ξένες ΑΟΖ. Τον ρώτησε ο αμερικανός για ποίον λόγον εκδίδει NAVTEX κάθε εβδομάδα σε αλλότριες ΑΟΖ και τι νόημα έχουν; Τον ρώτησε γιατί έχει κατακτητικές βλέψεις στο Ελληνικόν Αιγαίον Πέλαγος; Τον ρώτησε γιατί παραβιάζει επί 30 χρόνια τον εναέριον χώρον της Ελλάδος;; Αν τον ρωτούσε θα έβγαζε το συμπέρασμα ότι αποκλειστικός ένοχος για όσα συμβαίνουν  στην  Ανατολικήν Μασόγειον είναι η τουρκία και έπρεπε να της απαντήσει δεόντως. Να της απαγορεύσει όμοιες εκφράσεις! Αλλά η  κορύφωση των ψευδολογιών της τουρκίας έγκειται  στο θέμα  του πειρατικού της πλοίου το οποίον αλωνίζει την Ανατολικήν Μεσόγειον και ουδείς από τους μεγάλους διεμαρτυρήθη!!! Και  το περισταστικόν απεσιώπησε η τουρκία  και είπε στον αμερικανόν Πρόεδρον ότι η Ελλάδα προκαλεί την ένταση και είναι ο κύριος ένοχος!! Η υπόθεση των παρανόμων ερευνών είναι παγκοσμίως γνωστές. Γιατί δεν απεστόμωσε τον τούρκον πρόεδρον ο αμερικανός;
Αυτό αποτελεί  απόλυτον εμπαιγμόν για την Ελλάδα, δοθέντως ότι δεν έλαβε ο τούρκος την  απάντηση ότι είναι ένοχος εις το ακέραιον! Υποτιμητικόν για την Ελλάδα και περιφρονητικόν. Μας βάζουν στο ίδιον επίπεδον ενοχής!!! και μας ζητούν να έλθωμεν σε διάλογον διότι είμαστε συνένοχοιι στην ένταση της παριοχής!!! Στην άποψη του αμερικανού συμπλέει και η γερμανίδα!
Το ότι άκουσε αδιαμαρτυρήτως ο αμερικανός τον παραλογισμόν της τουρκίας ότι η Ελλάδα είναι ένοχη κάτι που πράττει και η  Γερμανία και οι άλλοι της Ευρώπης αποτελεί απόλυτον εμπαιγμόν για την Ελλάδα! Και ειρωνείαν εκ μέρους αυτών!!! Γιατί τα δεχόμεθα χωρίς αντίδραση;;;;
                                        Μιχαήλ  Στρατουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου