Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Προς Όλους Εσάς που Οδηγείτε Ριψοκίνδυνα

Αγαπητοί Φίλοι,
Αγαπητά μας Παιδιά και Έφηβοι,
Κάθε φορά που βλέπω κάποιον να οδηγεί με μεγάλη ταχύτητα και κάθε φορά που βλέπω κάποιον να οδηγεί κάνοντας ελιγμούς η μνήμη μου ανακαλεί το σκηνικό των Θερμοπυλών.
480 προ Χριστού.
Μια χιλιάδα άντρες (300 + 700) κοίταξαν στα μάτια μια αυτοκρατορία και την ανάγκασαν να υποκλιθεί. Ισος προς ίσον ελεύθεροι άνθρωποι με ελεύθερο πνεύμα έχοντας επιλέξει ελευθέρα την θυσία. Η ζυγαριά κάποιες φορές δεν μπορεί να ‘σηκώσει’ την ελληνική Ψυχή και αναγκαστικά γέρνει υπέρ.
Όταν βλέπω αναβάτές και οδηγούς να κάνουν τα ‘τρελά’ τους τότε σκέφτομαι τις Θερμοπύλες.
ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ;;;

Γιατί οι οπλίτες εκείνοι που έγραψαν με χρυσά γράμματα την ιστορία σε εκείνο το στενό πέρασμα, ήταν σαν και εσάς. Είχαν Ψυχή και Καρδιά, Γενναιότητα και Αυταπάρνηση, αίσθηση καθήκοντος και αυτοθυσίας. Είχαν αυτό που έχετε και εσείς, ‘ψυχή’ και ήταν ατρόμητοι.
Δεν ήταν σαν και εμένα. Δεν έχω το θάρρος σας και την γενναιότητα σας. Το πολύ να συμμετάσχω σε κάποιο καβγά όπου θα ‘ρίξω’ 2-3 και θα ‘φάω’ 4-5 και μέχρι εδώ.
Εσείς όμως δεν κωλώνετε. Είστε ικανοί να φτάσετε μέχρι τέλους. Είστε ικανοί για όλα.
Έχετε όμως μια διαφορά από τα παλληκάρια των Θερμοπυλών. Εκείνοι ήξεραν γιατί πεθαίνουν. Και έγραφαν το όνομα τους με χρυσά γράμματα στο πάνθεον της Ιστορίας.
ΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΠΕΘΑΙΝΕΤΕ;;; για ποιον σκοπό σκοτώνετε; σκοτώνεστε; Και μένετε ανάπηροι;
Είστε ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο για την πατρίδα μας. Για τις υπηρεσίες σας, την εργασία σας, την οικογένεια, τα παιδιά έως και την ζωή σας. Όλα αυτά συγκροτούν την πατρίδα μας και βεβαίως ως σκοπό και στόχο επίσης. Για όλα αυτά είστε ανεκτίμητοι για την Πατρίδα μας .
Όλοι εσείς είστε γεννημένοι στρατιώτες. Και είναι λυπηρό που το πολιτικό σύστημα δεν το βλέπει ή το παραβλέπει σκόπιμα. Ένας πραγματικός ηγέτης θα σας καλούσε ν α επανδρώσετε τις ένοπλες δυνάμεις και κυρίως τις ειδικές δυνάμεις.
Κάθε έλληνας είναι από την γέννηση του προικισμένος με ένα ταλέντο. Κάποιος πρόκειται να γίνει ζωγράφος, άλλος να γίνει ποιητής, άλλος να γίνει μαθηματικός, άλλος να γίνει κοινωνιολόγος, άλλος έχει έφεση στην γεωργία κ.ο.κ.
Εσείς όμως είστε γεννημένοι στρατιώτες όπως και αυτοί που έγραψαν ιστορία στις Θερμοπύλες, τον Μαραθώνα, στα Δερβενάκια, στο Καλπάκι, στο Σκρα, στην Πίνδο.
Είναι άδικο για την πατρίδα μας και για εσάς να σκοτώνεστε και να σκοτώνετε στους δρόμους.
Με βαθειά αγωνία και ενδιαφέρον
Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου