Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

Προσδοκόμενα από τον Νέον Ενιαυτόν

Άπειρα είναι όσα έχομεν ανάγκην,  να έλθουν ευνοϊκά με το Νέον Έτος, για την έν τινι μέτρον απρόσκοπτον επιβίωσή μας, με πρώτην την ΥΓΕΙΑΝ  την οποίαν δεν χρειάζεται προεπίκληση δοθέντος ότι πρόκειται για κάτι το αυτονόητον.  Οι ευχές μας δεν την επιφέρουν, συγκριτικώς με άλλες αναγκαιότητες οι οποίες είναι δυνατές με την θέληση της ανθρωπίνης βουλήσεως.



Στην δευτέραν κατηγορίαν ανάγεται το οικονομικόν πρόβλημα για όλους μας το οποίον θα βαδίσει  προς την λύση του μόνον αν εκλείψει η ανεργία και επαναλειτουργήσουν οι χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες αφανίσθηκαν, αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις οι  οποίες έκλεισαν ή μετεφέρθησαν σε άλλες χώρες. Εργασία, περιορισμός της λιτότητας και αύξηση των αποδοχών εργαζομένων και συνταξιούχων. δημιουργούν τις προϋποθέσεις  αισιωτέρας επιβιώσεως.
Πέραν αυτών τιτρώσκεται  και η ψυχική ηρεμία, η οποία δεν είναι η ενδεδειγμένη υπαιτιότητι των Μέσων Ενημερώσεως. Ηχεί απρόσμενον. Χωρίς να είναι επικριτικόν, είναι πραγματικότητα. Τα δελτία ειδήσεων προτάσσουν αλλά και παρέχουν εκτεταμμένες αναφορές γύρω από τα πάσης μορφής εγκλήματα. Η μονολεκτική τους αναφορά ήταν αρκετή. Δυστυχώς μετατρέπονται οι αναφορές σε «εγκληματολογικές διατριβές» με παράθεση λεπτομερειών οι οποίες είναι άγνωστον αν θα χρησίμευαν στους Δικαστές. Από την εκτενή αναφοράν των εγκληματικών πράξεων  ουδόλως ωφελείται το ακροατήριον, αλλά τουναντίον δημιουργεί αρνητικά εναύσματα για ορισμένους επιρρεπείς στην ποινικήν παράβαση. Και δυστυχώς δεν αρκούνται στα εντός της Ελλάδος αλλά γίνεται  ακατάπαυστος αναφορά σε εγκλήματα τρίτων χωρών. Πρωτοχρονιά είχαμε πρώτην είδηση τον φόνον στο Μαντζεστερ και τον Ταϋλανδόν που ξεκλήρισε την οικογένειάν του αλλά και καμιά δεκαριά άλλους θανάτους!!! Δεν είναι προσβλητικόν για την νοημοσύνην μας;; Η πρόταξη και επεκτατικότητα παρουσιάσεως εγκλημάτων και ληστειών,  δεν προσφέρει καλόν κλίμα στην ψυχολογικήν κατάσταση των ακροατών. Είναι βλαβερά και το άκουσμα αλλά και το  καθημερινόν πλήθος των συμβαινόντων στην Ελλάδα την οποίαν βλάπτουν χωρίς αμφιβολίαν.
Άλλη ολεθρία ψυχολογική φθορά είναι το εντόνως συντηρούμενον κλίμα για πολεμικήν σύρραξη μεταξύ Ελλάδας και τουρκίας. Οι ασταμάτητες καθημερινές άφορες  και λεκτικές υποτιμήσεις ένθεν κακείθεν αλλά και η κατά κόρον  παρουσίαση πολεμικών πλοίων και πολεμικών ασκήσεων, είναι αρνητικές για την ηρεμίαν των Ελλήνων και εμποδιστικές για την επαγγελματικήν πρωτοβουλίαν των επιθυμούντων να ανοίξουν επιχείρηση.
Και αν γίνει πόλεμος;;; Χάθηκα! σκέπτονται. Η μεγίστη προβολή των τουρκικών απαραδέκτων αξιώσεων είναι υποτιμητικές για τους Έλληνες και δεν έπρεπε καθόλου να αναφέρονται και δη στην τεραστίαν έκταση, κατέχουσαι σχεδόν ολόκληρον το δελτίον ειδήσεων! Στην τουρκίαν υπάρχει αποχή αναφοράς Ελληνικών ειδήσεων. Εμείς γιατί τους γιγαντοποιούμεν κάθε βράδυ, αυξάνομεν την μελαγχολίαν των Ελλήνων και τους θέτομεν σε ημινεκράν κατάσταση;;;
Το Νέον Έτος να φέρει με την συνδρομήν των υπευθύνων οικονομικήν άνοδον και αποχήν από εκτενή αναφοράν εγκλημάτων και φόνων.
Ας ακολουθήσει μία εβδομάδα χωρίς ίχνος μνείας εγκλήματος. Το έχει απόλυτην ανάγκην ο πανταχόθεν βαλόμενος ΄Ελληνας. Επιθυμεί  υπεύθυνος τις, την απομάκρυνση της βασάνου αυτής, ώστε να έχει πας Έλλην Καλόν και Ευτυχές Έτος;;
Μιχαήλ Στρατουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου