Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

«Εγώ ειμί η μακεδονία»!!!


Τον  γιγαντοποιήσαμεν!!! Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε;  Γιατί λοιπόν να μη διακηρύσσει, αυτά τα οποία του παρεχώρησαν οι Έλληνες με μεγίστην απλοχεριάν; Τώρα είναι δικά του. Ξεκίνησε το κρατίδιον διεκδικήσεις, που πριν 27 έτη ήταν άγνωστον και ασήμαντον και στα όμορα κράτη αλλά και διεθνώς και σήμερα έγινε γνωστόν και στους πλέον ασήμους λαούς της υφηλίου. Πολλοί κρυφίως συνέβαλαν εις τούτον. Οι Έλληνες συνέβαλαν φανερώς  και είναι υπερήφανοι όσοι συμφώνησαν για μίαν συμφωνίαν η οποία πάσχει παντού και κατά κύριον λόγον δεν τιμά την Ελλάδα, αφού τα τέκνα της έκαμαν παραχωρήσεις κυριαρχικών τους δικαιωμάτων.
Ο νεοεμφανισθείς πρωθυπουργός, μετά την παγκόσμιον περιήγησή του και την τεραστίαν προβολήν του πήρε αέρα, ο οποίος τον ανέβασε στα ύψη του εγώ του, με το άνοιγμα του ασκού των Πρεσπών. Τώρα υπάρχει μόνον αυτός κυρίαρχος του μακεδονικού κράτους, δεν υπάρχουν άλλοι.



« Και η γλώσσα μας η αμιγώς μακεδονική, θα διδάσκεται παντού, ακόμα και στην Ελλάδα που υποστηρίζει ότι η Μακεδονία είναι δική της! Πού την βρήκε;; Εμείς την  έχομεν αποκτήσει με τριακονταετείς αγώνες και με συμβόλαια. Η Ελλάδα έχει έγγραφον που να αποδεικνύει ότι η Μακεδονία είναι δική της; Όχι. Γιατί  αν ήταν δική της δεν θα την παραχωρούσε σε μας εν ριπή οφθαλμού, μαζί με την γλώσσαν  και την εθνότητα. Μακεδονικόν Έθνος δεν υπάρχει άλλον εκτός από το δικόν μας. Και αυτό απεφάσισε να διδάσκεται παντού στην Βόρειον Ελλάδα η μακεδονική μας γλώσσα».
Είναι η πολλοστή φορά που  προκαλεί ο πρωθυπουργός των σκοπίων, χωρίς ακόμα να έχει κατοχυρώσει πλήρως την συμφωνίαν. Μπορούμεν να φαντασθούμεν ευκόλως τι θα επακολουθήσει αν αποκτήσει και πειστήρια ότι το κράτος του λέγεται μακεδονία! Από έτη κάνουν αναφοράν στην «μακεδιονίαν τους Αιγαίου», τουθ’ όπερ σημαίνει ότι πολίτες τους είναι υπό Ελληνικήν κατάκτηση!!!!! Χθες εκ νέου προέβη εις νέαν πρόκληση, τονίζοντας ότι τα σκόπια δεν θα διεκδικήσουν προσάρτηση της Ελλάδος!!!! Η φράση αυτή ομοιάζει με το ανακόλουθον σχήμα λόγου του Ελληνικού  Συντακτικού, που άλλα λέει και άλλα εννοεί!
Οι φανατικοί  Έλληνες, υποστηρικτές του «επιτυχούς» της συμφωνίας των Πρεσπών, τι θα αντιτάξουν σε μελλοντικά ανάλογα ή χειρότερα, ίσως και ταπεινωτικά που θα ανακοινώνει ή θα πράττει καθημερινώς το κρατίδιον δια των πιστικών του; Η αναγνώριση με όνομα αλλοίον εκτός «Μακεδονία» θα είχεν ομαλές εξελίξεις με την Ελλάδα. Τώρα τα πράγματα έχουν  γίνει φαιά. Και το μέλλον αόρατον, αλλά σίγουρα ανησυχητικόν. Δρα για τις εκστομιζόμενες προσβλητικές αυτές εκφράσεις μόνος ή τον υποστηρίζουν τρίτοι; Έχει πάντως ισχυρούς υποστηρικτές. Είναι τόσον άριστος πολιτικός, διεθνούς  εμβελείας ή υποθάλπει αλλοτρίων στοχεύσεις; Έσεται ήμαρ  και τότε θα το γνωρίσομεν.
Μιχαήλ Στρατουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου