Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Τζιχαντιστές... οι Μακεδονομάχοι


Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης ανακοίνωσε ότι πρόεδρος της επιτροπής και επικεφαλής της αναθεώρησης του προγράμματος και των σχολικών βιβλίων αναλαμβάνει ο καθηγητής Αντώνης Λιάκος.
Ο άνθρωπος που λίγο πολύ άφησε να εννοηθεί ότι…. τι Τζιχαντιστές... τι Μακεδονομάχοι.
Και μετά τι;;;; λάσπη στους ήρωες του 21;;;
Και μετά λάσπη στον Μαραθώνα και την Σαλαμίνα των 490 και 480 πχ;;;
Και μετά λάσπη στην Ορθοδοξία;;;
Και χωρίς την ιστορία μας, τον ηρωισμό μας και την μαγκιά μας σαν λαός και χωρίς την Ορθοδοξία, τι θα είμαστε;;;

Υπάρχει ένα πριόνι ισα με την γέφυρα Ρίου Αντιρρίου που πριονίζει ΣΥΡΙΖΑ τις ρίζες μας.
ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥΣ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΑ ΤΑΜΠΛΕΤ, ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΖΩΝΕΣ ΤΗΣ ΤΙΒΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΖΩΝΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ. ΣΤΑ ΑΚΡΙΒΑ ΣΑΛΟΝΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΔΑ, ΣΤΑ ΜΙΣΟΣΚΟΤΕΙΝΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΡΕΜΠΡΑΝΤ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑ, ΣΤΑ ΥΓΡΑ ΣΟΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΗΛΙΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΝΑ ΜΗΧΑΝΕΥΟΝΤΑΙ ΤΡΟΠΟΥΣ ΒΟΛΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΑ ΜΠΑΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΘΑΔΙΚΑ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.
Όταν το 1988 η Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών προκηρύσσει θέση αναπληρωτή καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο την Ιστορία Νεωτέρας Ελλάδος, ο Αντώνης Λιάκος εκλέγεται ομόφωνα «με συμμετοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας του σώματος», όπως τονίζει με έμφαση σήμερα μετά από 25 χρόνια σταδιοδρομίας. Ωστόσο, ο συνυποψήφιός του για τη θέση αμφισβητεί τη νομιμότητα της διαδικασίας προσφεύγοντας για τη δικαίωσή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Επτά χρόνια αργότερα το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο εκδίδει την απόφαση 3138/1996, με την οποία ακυρώνεται η εκλογή του Λιάκου, ο οποίος στο μεταξύ είχε νομίμως προαχθεί στη βαθμίδα του καθηγητή από την αμφισβητούμενη θέση του αναπληρωτή καθηγητή. Στην απόφαση ωστόσο τονιζόταν ότι, εφόσον προϋπόθεση της εξέλιξής του αυτής αποτελούσε η νόμιμη εκλογή του στη βαθμίδα του αναπληρωτή (η οποία εκλογή αποδείχτηκε παράνομη), έπρεπε να εκπέσει στη βαθμίδα του επίκουρου καθηγητή και να επαναληφθεί η διαδικασία πλήρωσης της θέσης του αναπληρωτή, νομίμως αυτή τη φορά. 
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΙ ΕΓΙΝΕ;;;;;;;;;;;;;
Ο πνευματικός μέντορας της συγγραφέως, καθηγήτριας Μαρίας Ρεπούση, είναι ο Αντώνης Λιάκος, αυτής που έγραψε για τον συνωστισμό στην Σμύρνη.
Εκείνο τον ‘συνωστισμό’, μου τον είχε εξηγήσει ο πάππους μου όταν εξαθλιωμένος πάνω στο πολεμικό καράβι μαζί με άλλους φαντάρους απομακρύνονταν από την ακτή.
Νικημένοι και απογοητευμένοι έβλεπαν με φρίκη να μπαίνουν τα συνονθυλεύματα του Κεμάλ και αυτό που ακλουθούσε. ΣΦΑΓΗ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΟ ΠΕΡΙΕΓΡΑΦΕ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΜΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΘΥΜΑΜΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟ ΖΩ. 
ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου