Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Η Αγία Σοφία είναι Ελληνική!!!!

Ο κατακτητής δεν είναι κυρίαρχος των χώρων που κατέκτησε. Απλώς έχει μίαν πρόχειρη κυριαρχίαν, μέχρις ότου εκδιωχθεί οριστικώς. Ιδιοκτήτες της Αγίας Σοφίας είναι εκείνοι που την έκτισαν στα ιστορικά εδάφη τους  στην πλέον πολιτισμικώς, πνευματικώς,  αρχαιολογικώς, καλλιτεχνικώς, θρησκευτικώς  λαμπράν περιοχήν της  Ιωνίας, της Φρυγίας, της Καπαδοκίας, της Τραπεζούντος και πάσης της  Βυζαντινής περιοχής στην έκταση που  σήμερα καλείται «Μικρά Ασία». και όχι οι τούρκοι!΄

Έχει ιδιοκτήτες ο περίπυστος και ασύγκριτος σε ομορφιά και λαμπρότητα Ναός της Αγίας Σοφίας. Οι αρχιτέκτονες Ανθέμιος και Ισίδωρος ήσαν Έλληνες καθώς και οι 10.000 εργάτες που εργάσθηκαν έξι χρόνια και όχι οι ανύπαρκτοι τότε τούρκοι.  Οι  Αυτοκράτορες Μέγας Κωνσταντίνος, Θεοδόσιος και Ιουστινιανός ήσαν Έλληνες. Ο τελευταίος  την έφτιαξε όπως είναι σήμερα  και διέθεσε αμύθητον πλούτον (120.000.000 Ευρώ) για το ασύληπτον αυτόν μεγαλούργημα, χρησιμοποίησε άριστους τεχνίτες, μάρμαρα πολύχρωμα, ψηφιδωτά,  μεταλλοτεχνία,  ξυλόγλυπτα, χρυσάφι και πάντα τα άριστα υλικά για ένα μοναδικόν σε όλον τον κόσμον θρησκευτικόν μεγαλούργημα. Τα υλικά πάντα   προερχόταν από Ελληνικά εδάφη. Τουρκικά δεν υπήρχαν τότε και όσα σήμερα φέρονται δικά τους είναι ξένα και καταπατημένα.
Στην καταπάτηση βοήθησαν τα μέγιστα οι  λεγόμενοι σήμερα «δυτικοί»  μεταξύ αυτών πρωταίτιοι οι φράγκοι οι οποίοι έστρωσαν το έδαφος για τους οθωμανούς αφού  οι ίδιοι καταλήστεψαν τον  αμύθητον πλούτον  και τα χρυσαφικά κομψοτεχνήματα εικόνες κλπ. της ενδόξου Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.   Διακόσια χρόνια έκλεβαν και μετέφεραν στις χώρες τους πλούτον και ιδίως πολιτισμόν τον οποίον εστερούντο παντελώς. ΄Ησαν σε ημιαγρίαν κατάσταση!
Όμως διέπραξαν την μεγίστην πολιτιστικήν καταστροφήν στην Ιστορίαν, να βοηθήσουν ώστε να χαθει η πανένδοξος Βυζαντινή Αυτοκρατορία και να πέσει στα χέρια των οθωμανών. Για το ανοσιούργημα αυτό ουδόλως  στενοχωρήθηκαν, αλλά μάλλον χάρηκαν. Αν είχαν μετανιώσει για την αισχρήν αυτήν πράξη τους θα βοηθούσαν τους Έλληνες μετά την πτώση του Βυζαντίου να επανακτήσουν τα κατακτηθέντα, κάτι πολύ εύκολον!
Η Αγία Σοφία υπέστη πολλές βεβηλώσεις από τους οθωμανούς. Μιά ακόμα είναι και  η τωρινή ανακήρυξη σε τζαμί, με όσες θα ακολουθήσουν στο εσωτερικόν όπου οι αγιογραφίες θα πρέπει να εξαφανιστούν!
Για την βεβήλωση, οι δυτικοί εκφράζουν την λύπην τους! Είναι αργά τώρα έστω και αν πρόκειται για κροκοδείλια δάκρυα. Η τουρκία, σας περιφρονεί παντελώς. Γι αυτό να λυπάστε.  Άλλην δύναμη  έχετε να αποτρέψετε το ανοσιούργημα;;;  Μάλλον όχι. Μόνον ο θρησκευτικώς, ιστορικώς και συναισθηματικώς τρωθείς  Χριστιανός Ορθόδοξος, Καθολικός, Διαμαρτυρόμενος, αλλά και θαυμαστής της καλλιτεχνίας, απλούς πολίτης – ταξιδιώτης, δύναται να τους καταφέρει αποφασιστκόν κτύπημα. Να μη επισκεφθεί την χώραν «τους»  εάν δεν αλλάξει το καθεστώς.

                                        Μιχαήλ Στρατουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου