Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Η κοιμωμένη και ανένωτος Ευρώπη γιατί δεν αντιδρά;


Δεν περιήλθε στην γνώση του φτωχού Έλληνα πολίτη ότι η Ευρώπη διαμαρτύρεται εντόνως προς την τουρκίαν για τις επί καθημερινής βάσεως παραβιάσεις του δικού της εναερίου χώρου στην περιοχήν του Αιγαίου Πελάγους και της Κύπρου. Είναι Ευρώπη η Ελλάδα και η Κύπρος;  ΝΑΙ. Γιατί τότε αφήνει ανενόχλητα τα τουρκικά πολεμικά να αλωνίζουν τους αιθέρες μας και δεν αντιδρά εντονότατα σε τοιούτον βαθμόν  ώστε να έχουν σταματήσει πλήρως;; Μάχεται μόνη η Ελλάδα, υφίσταται τεράστια έξοδα, φθορές αεροπλάνων, θυσίες προσωπικού και η κυρά Ευρώπη «αγρόν αγοράζει!!». Ήλθεν όμως η ώρα να τρωθεί ηθικώς. Η αμερικανική Γερουσία, ζήτησε λεπτομερή κατάλογον των παραβιάσεων του Ελληνικού εναερίου χώρου  και της Κυπριακής ΑΟΖ!!
Και σε καμμίαν αντίδραση να μη προβεί, το ότι θέλησε να μάθει για ένα πρόβλημα τριάντα ετών που προκαλεί ταπείνωση στην χώραν μας και καταφανή παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου από την τουρκίαν, είναι σημείον ενθαρρυντικόν. Αφού η Ευρώπη κοιμάται και δεν αντιδρά σθεναρώς στις οχλήσεις που της κάνουν, βρέθηκαν άλλοι να της υποδείξουν εμμέσως ότι ευρίσκεται σε λάθος δρόμον.
βεβαίως αυτή η πράξη δεν είναι αποτέλεσμα απολύτου αγάπης προς την Ελλάδα. Σε κάτι αποβλέπουν, «τώρα που πάτησαν πόδι» στην Ελλάδα με τις ευλογίες των κυβερνώντων.
Το ταπεινωτικόν «παιχνίδι» με τις καθημερινές παραβιάσεις του Ελληνικού Εναερίου χώρου πρέπει να σταματήσει αμέσως και οριστικώς.
Είναι απλούν και εύκολον αλλά και πάνω απ’ όλα επιβεβλημένον. Ποίοι  θα το τολμήσουν;;; Τολμούν να  ανακοινώσουν κάτι αμέσως;;
Μιχαήλ Στρατουδάκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου