Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

5ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ - ΣΧΟΛΙΚΗΣ – ΜΙΚΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στη Λίμνη Πλαστήρα από 6 έως 8 Ιουλίου 2018
 Ένα σημαντικό σεμινάριο Διεύθυνσης Σχολικής – Παιδικής Χορωδίας θα πραγματοποιηθεί από Παρασκευή 6 έως Κυριακή 8 Ιουλίου 2018 στην πανέμορφη Λίμνη Νικολάου Πλαστήρα, που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας και το Ωδείο Καρδίτσας - Κων/νος Ευθυμιάδης.


 ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
Το σεμινάριο απευθύνεται σε διευθυντές Χορωδιών (παιδικών, νεανικών, ωδείων), καθώς και σε καθηγητές μουσικής Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας εκπαίδευσης που διευθύνουν σχολική χορωδία, σε διευθυντές χορωδιών παιδικής, νεανικής, μικτής χορωδίας κλπ.

Ο ΝΙΚΟΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ
Σε ένα μαγευτικό περιβάλλον καθηγητές μουσικής - διευθυντές χορωδιών θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πλούσιο σεμινάριο, που περιλαμβάνει πρωινή - απογευματινή εργασία και βραδινές συναυλίες.
Την ίδια περίοδο θα πραγματοποιηθούν ενδιαφέρουσες συναυλίες από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες στα πλαίσια του 36ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
1.    Τεχνική διεύθυνσης
2.    Ρεπερτόριο μικτής χορωδίας από τη μονοφωνική μουσική έως την  πολυφωνία
3.    Ερμηνεία
4.    Μεθοδολογία διδασκαλίας ενός τραγουδιού
5.    Τεχνική φωνητικής
6.     Σχολικό – Παιδικό Χορωδιακό τραγούδι (Θεωρία & Πράξη)
Η θεωρία θα δέσει με τη πράξη διεύθυνσης παιδικής - σχολικής  χορωδίας, που απαιτεί ιδιαίτερη εξειδίκευση, και ο Νίκος Ευθυμιάδης έχει ασχοληθεί για πολλές δεκαετίες με την παιδική φωνή και παιδικές και σχολικές χορωδίες.
Ο Νίκος Ευθυμιάδης, πάνω από 30 χρόνια πρωτοστατεί στη χορωδιακή ζωή της χώρας (και όχι μόνο) διαμέσου Σεμιναρίων Διεύθυνσης, Χορωδιακών Εργαστηρίων, Συναντήσεων και Φεστιβάλ, συναυλιών, μαδριγαλιστικών συνόλων καθώς και μικτών, γυναικείων, παιδικών και σχολικών χορωδιών που διευθύνει.
Ο Νίκος Ευθυμιάδης (Master of Arts στη Διεύθυνση) είναι Επισκέπτης Καθηγητής στη Μουσική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νις (Σερβία) και Καλλιτεχνικός  Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, καθώς και  Ωδείων. Διετέλεσε Ειδικός Συνεργάτης - Σύμβουλος του Υπουργού Παιδείας για θέματα μουσικής και καλλιτεχνικής εκπαίδευσης. Επίσης, διευθύνει επί δεκαετίες πολυφωνικές χορωδίες, ερμηνεύοντας ένα ευρύ ρεπερτόριο Ελληνικής και ξένης μουσικής (από την αρχαία ελληνική μουσική μέχρι σήμερα), στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει πραγματοποιήσει πάνω από χίλιες διακόσιες (1200) συναυλίες στο εξωτερικό (Ευρώπη – Η.Π.Α). Ιδιαίτερη είναι η εξειδίκευσή του στην παλαιά μουσική (γρηγοριανό – αμβροσιανό μέλος – αναγέννηση).  Έχει διδάξει σε πολλά σεμινάρια διεύθυνσης στην Ελλάδα, στην Κύπρο και τον προσεχή Ιούλιο (23-28/07/2018) θα διδάξει και στο Σαλέρνο της Ιταλίας.
 Είναι μέλος Διεθνών Κριτικών Επιτροπών Φεστιβάλ και Διαγωνισμών Χορωδιών του εξωτερικού και της Ελλάδος. Εκδότης - Διευθυντής του πρωτοποριακού περιοδικού μουσικής εκπαίδευσης, χορωδιακής μουσικής, σύνθεσης και μουσικολογίας ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΡΤΕΛΙΝΑ (Ο ΝΕΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΑΣ), Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΕΛΦΩΝ, Κεφαλονιάς κ.λπ.
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα σταλεί έγκαιρα ένα πλούσιο ρεπερτόριο, ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα.
Οι πρόβες θα συνοδεύονται με ελεύθερο διάλογο από τους συμμετέχοντες για την επίλυση κάθε απορίας.
Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής για τις 28 περίπου ώρες διδασκαλίας.
Θα υπάρξουν, εκτός από τους ενεργά συμμετέχοντες, και ακροατές του Σεμιναρίου.
ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΩΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε ένα από τα ωραιότερα ξενοδοχεία της περιοχής, το Mouzaki Palace Hotel.
Ημερομηνία Λήξης Δηλώσεων Συμμετοχής είναι η 30η Απριλίου 2018.
Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται καθημερινά στη Γραμματεία του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας και στα τηλέφωνα 24410 / 75440 – 42896 και στο e-mail nke@otenet.gr.
    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου