Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2017

ΣΚΕΨΕΙΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ


Έχω κάνει πολλές φορές την σκέψη να σταματήσω να αρθρογραφώ και να αναρτώ τις σκέψεις κου και τις διαπιστώσεις μου.

Τώρα ήρθε μάλλον η ώρα.

Η μέχρι τώρα εμπειρία μου δείχνει ότι το σύνολο των Ελλήνων είναι μοιρασμένο σε φυλές (πνευματικά) και κολλημένοι σε εμμονές και παραισθήσεις.

Εδώ η επεξήγηση (για όσους δεν το κατάλαβαν) ανήκει στον Κολοκοτρώνη και στην γνωστή συνομιλία του με ένα Γάλλο ταγματάρχη.

Είναι άξιο απορίας πως προσκολλούνται, οι Έλληνες,  σε παραμύθια και ψέματα ενώ δύσκολα αποδέχονται και ακολουθούν την Αλήθεια.

Βλέπω σχέδια επί χάρτου μυριάδες και προτάσεις για ανάπτυξη που μπορούν να γεμίσουν πολλές δεκάδες γιγαμπαιτ ή επί το απλούστερο, πολλές εκατοντάδες τόμους των 1000 σελίδων έκαστος.

Το πρόβλημα δεν είναι οι προτάσεις και τα σχέδια ανόρθωσης της οικονομίας.

Το πρόβλημα είναι η σκλαβιά του ελληνικού πνεύματος, η δουλεία της σκέψης στην οποία έχουν περιέλθει εδώ και ένα; δυο; τρεις; αιώνες οι Έλληνες. Θα τολμήσω να πω ότι ίσως και 2-3 χιλιάδες χρόνια, γιατί αν και ελεύθερη από το αρχαιοελληνικό δωδεκάθειστικό ιερατείο η ελληνική σκέψη,  δεν απαλλάχτηκε πότε από τους δημαγωγούς και την χειραγώγηση, απόδειξη ότι ποτέ δεν απαλλάχτηκε από τους εμφυλίους. Οι μερικές εκατοντάδες που οδήγησαν στον εκπληκτικό ελληνικό πολιτισμό ήταν απλά η εξαίρεση. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό. Δύο χιλιάδες χρόνια υποδούλωσης από την μια αυτοκρατορία στην άλλη. Και όταν η βυζαντινή αυτοκρατορία περιήλθε σε ελληνικά χέρια, απλά την καταστρέψαμε.

Πλέον, και σε πρώτη φάση, αποσύρομαι στα εγκόσμια με στόχο την επιβίωση. Εναλλακτικά αναζητώ κάποια γνωριμία με Μετέωρα ώστε να έχω επαφή με κάποια Ι Μ εκεί, σαν εναλλακτική λύση. Αν κάποιος μπορεί να με συστήσει σε κάποια Ι Μ εκεί, θα το εκτιμούσα.

Η συμβουλή μου προς επίδοξους ηγέτες και σκεπτόμενους πολίτες είναι η έξης:

Ο Ελληνικός λαός έχει ανάγκη:

1. Από Έμπνευση
2. Από Διαπαιδαγώγηση και
3. Τελευταία από Οικονομική Ανόρθωση.

Πρώτα θα πρέπει να νιώσει το όραμα, ότι υπάρχει όραμα, φωτεινό και ξεκάθαρο, ακολούθως θα πρέπει να δει τον σωστό δρόμο και να μάθει να κρίνει και να συγκρίνει, μα εργάζεται και να συνεργάζεται και να απαλλαχτεί το μυαλό του από τα σκοτάδια και να αναζητεί την Αλήθεια. Τέλος, η οικονομική ανάπτυξη θα είναι παιχνιδάκι.

Το δύσκολο είναι να τους κάνει κάποιος να ξεφύγουν από τις κομματικές και πελατειακές υποσχέσεις, από το κομματικό και πελατειακό τρυπάκι  και το να μπορέσω να βολευτώ. Όσοι πατούν εκεί πάνω είναι λαϊκιστές.

Το δύσκολο είναι να τους κάνει κάποιος να θέλουν να στραφούν στην Αλήθεια να αναζητούν την Αλήθεια και να υιοθετούν το καλύτερο για το Έθνος.

Όμως ο πραγματικός ηγέτης θα κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση και θα αγωνιστεί γι αυτό.

Και ο πραγματικός ηγέτης δεν αναλώνεται σε εμφανίσεις και κινήσεις εντυπωσιασμού, σε λόγια και ανακοινώσεις εντυπωσιασμού, αντιθέτως, μιλάει και εμφανίζεται ελάχιστα, εργάζεται και μελετά ακατάπαυστα.


Καλή χρονιά σε όλους.

Δρ Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης
Βάρδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου