Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΟΣ


Φωτογραφία της Κλεονίκη Μπαλούμη. Μια φορά και έναν καιρό υπήρχε ένας βασιλιάς ωραιοπαθής, φαντασμένος, αλλά πολύ κουτός. Δεν ήταν δύσκολο λοιπόν να δημιουργηθεί γύρω του η αυλή με τους κόλακες να τον γλύφουν και να τον προσκυνούν ότι είναι ο καλύτερος. Ο βασιλιάς λοιπόν αυτός ήθελε να ξεχωρίζει για να φαίνεται σπουδαίος, έτσι θεώρησε ότι με τα ρούχα αυτό θα το πετύχει.
Μόλις κατάλαβαν το "ψώνιο" του κάτι ΄"ξυπνιοι" κατάφεραν να τον πείσουν ότι τα υφάσματα που έφεραν (τα οποία ήταν ανύπαρκτα) θα ήταν καταπληκτικά και θα εντυπωσίαζε τον λαό του. Μάλιστα μόνο οι πολύ έξυπνοι θα μπορούσαν να τα δούμε.
Ανήμερα της παρέλασης, ο Βασιλιάς βγήκε με τα καινούρια ρούχα από το παλάτι του στους δρόμους, ενώ οι υπηρέτες του φώναζαν «Δέστε τα καινούρια ρούχα του βασιλιά μας!». Και οι τελάληδες διαλαλούσαν τη «δύναμη της γνώσης» του, που παντοδύναμο τον έκανε.
Μα κανένας δεν έβλεπε τίποτε αλλα δεν ήθελαν να το παραδεχθούν μην τυχόν και φανούν βλάκες, οπότε όλοι χειροκροτούσαν τα καινούργια ρούχα του βασιλιά.
Ωσπου ένα παιδάκι αναφωνεί αθώα «Μα αυτός δεν φοράει τίποτα, ο βασιλιάς είναι γυμνός!» Ολοι αρχισαν να κοιτάζονται και ξαφνικά σαν να ξυπνούν απο ένα λήθαργο φωνάζουν.
"ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΛΕΤΕ ΨΕΜΑΤΑ"
Το παραμύθι αυτό συνεχίζεται στο ίδιο μοτίβο και την σημερινή εποχή, όχι μόνο με βασιλιάδες,αλλά με πρωθυπουργούς , βουλευτές, ευρωβουλευτές, τραπεζιτες,οικονομολόγους υπουργούς, αυθεντίες που έχουν σπουδάσει σε σπουδαία ιδρύματα, Ολοι ξένοι και εγχώριοι προσπαθούν να μας πείσουν για το ακριβό ένδυμα της συντριπτικής νίκης μετά βέβαια απο σκληρές διαπραγματεύσεις
Η ΓΥΜΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΜΩΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ
Η ΚΑΡΙΚΑΤΟΥΡΑ ΤΟΥ ΓΥΜΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ (caricature, vector illustration)

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου