Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

The International Molinological Society Ελληνική – Κυπριακή Ομάδα:Κοπή της πίτας μας!

 Αγαπητές/οί φίλες/οι,
 Καλή Χρονιά.
 Η ετήσια φετινή συνάντησή μας, με την κοπή της πίτας μας, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στις 7.00 το απόγευμα, στην αίθουσα του Ελληνικού Τμήματος του ICOM, στην οδό Αγίων Ασωμάτων 15, στο Θησείο και σας περιμένω.
 Τα θέματα που θα συζητήσουμε, προκειμένου να ενημερωθείτε για το τι έγινε το 2016 αλλά και να αποφασίσουμε για τις δράσεις μας του 2017, όπως γίνεται κάθε χρόνο, είναι τα ακόλουθα:
·           Ενημέρωση για τα θέματα που συζητήθηκαν στο ετήσιο ΔΣ που πραγματοποιήθηκε στη Santa Comba Dao στο Porto της Πορτογαλίας, τον Ιούνιο τ.έ.
·           Η πρόοδος της ετοιμασίας των 2 τόμων για τους ελληνικούς μύλους, ο οποίος θα εκδοθεί στη σειρά Bibliotheca Molinologica της TIMS.

·           Η πρόοδος της καταγραφής της ελληνικής βιβλιογραφίας και η ανάρτηση στην ιστοσελίδα μας, με την αναδιάταξη των παραρτημάτων, λόγω της ανάρτησης του 4ου παραρτήματος με τις σχετικές αναφορές στην αρχαία ελληνική γραμματεία.
·           Η δημοσίευση άρθρων ελληνικού ενδιαφέροντος στο περιοδικό ΙΜ και το TIMS/E-NEWS και η ελληνική συμμετοχή στην έκδοση του TIMS/E-NEWS.
·           Οι επαφές μας με όμορες χώρες, όπου υπήρχε στο παρελθόν ελληνισμός για να συγκεντρωθούν πληροφορίες για τους ελληνικούς μύλους.
·           Η παρουσίαση (για όσους δεν συμμετείχαν) της εκδρομής μας - έρευνας, τον Απρίλιο του 2016, που έγινε στην περιοχή της Κυπαρισσίας
·           Η «πορεία» της ιστοσελίδας μας “Hellenic Mills” και τα προβλήματα που παρουσιάζονται.
·           Ενημέρωση για την προσεχή Mid Term εκδρομή που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο στην Κεντρική Αγγλία.
·           Η πραγματοποίηση της ετήσιας εκδρομής μας που θα γίνει τον Μάρτιο στην Κω.
·           Ο «εορτασμός» το φθινόπωρο των 10 χρόνων από τη συγκρότηση της Ελληνικής Ομάδας της TIMS.
·           Ο προγραμματισμός επόμενων εκδρομών 2018-2019 και του Συμποσίου TIMS στο Βερολίνο το 2019.
Παρακαλώ αν κάποιο από τα μέλη μας έχει να προτείνει και άλλο θέμα για συζήτηση, να με ενημερώσει έγκαιρα.

Στην συνάντησή μας, όπως κάθε χρόνο, θα καταβληθούν οι συνδρομές του 2017 (32,00 € και για τους κάτω των 30 ετών 16,00 €). Παρακαλώ, όσους δεν θα μπορέσουν να παρευρεθούν, να καταθέσουν τη συνδρομή τους στο λογαριασμό μου της Εθνικής Τράπεζας (066/749949-31, IBAN GR3901100660000006674994931 BIC ETHNGRAA) ως το τέλος Φεβρουαρίου, ενημερώνοντάς με οπωσδήποτε με e-mail, με fax (210 6434580) ή τηλεφωνικά (210 6464974). Τα μέλη της Κύπρου παρακαλώ να δώσουν την συνδρομή τους όπως κάθε χρόνο στη Φρόσω Ηγουμενίδου.  Παρακαλώ επίσης, όσους το επιθυμούν, αντί 32,00 € να καταθέσουν 35,00, όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια, ώστε με το μικρό ποσό που θα συγκεντρωθεί, να καλύψουμε τα τρέχοντα μικροέξοδά μας (πίτα, ανανέωση διαχείρισης ιστοσελίδας κλπ.)  Διευκρινίζω ότι είμαστε η μόνη εθνική ομάδα της TIMS που δεν έχει καθιερώσει συνδρομή.

Όσοι δεν καταβάλουν τη συνδρομή τους ως το τέλος Φεβρουαρίου, θα πρέπει να φροντίσουν μόνοι τους την πληρωμή απ’ ευθείας στην TRIODOS Bank του Βελγίου (η διαδικασία με τα ισχύοντα οικονομικά μέτρα είναι αρκετά γραφειοκρατική).

Όπως έχουμε αποφασίσει, στην κοπή της πίτας, προσκαλούνται και συμμετέχουν συγγενείς και φίλοι της Ελληνικής- Κυπριακής Ομάδας όπως και το Δ.Σ. και μέλη του Ι.τ.Ε.Μ. που δεν ανήκουν στην TIMS και παρακαλώ να τους ειδοποιήσετε.  Προσκαλούνται επίσης και όσοι συμμετέχουν με συγγραφή άρθρων στον τόμο για τους ελληνικούς μύλους.


Φιλικά
Στέφανος Νομικός
Μέλος ΔΣ/TIMS, υπεύθυνος για Ελλάδα και Κύπρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου