Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Αργότερα τυχόν συζήτηση με τουρκίαν!!

Δεν είναι δυνατόν να προσερχόμεθα σε συζητήσεις με τούρκους, κάθε φοράν  που θα το προαναγγέλλουν εκείνοι!  Για την επικοινωνίαν  Μητσοτάκη - Ερντογάν το ακούσαμεν δια πρώτην φοράν από τον υπουργόν εξωτερικών της τουρκίας και σε ολίγες ημέρες έγινε πραγματικότητα, κάτι που δεν μας ωφέλησε. Τώρα με τις νέες παράνομες κινήσεις των τούρκων και δεσμεύσεις χώρων ΑΟΖ  Ελλάδος και Κύπρου, ανακοινώνει ο τούρκος πρόεδρος στους ψηφοφόρους του, ( εμείς δεν αφήνομεν αδημοσίευτην από τα δικά μας ΜΜΕ, ούτε ένα κόμμα ή μιαν τελείαν απ’ όσα θα πει και, τα  προβάλλομεν μυθωδώς καθημερινώς) ότι, αν δεν θέλουν τιμωρίαν(;;;) για αυτά που κάνουν, ας έλθουν να τα συζητήσομεν!!!

Δεν έχομεν να συζητήσομεν απολύτως τίποτε. Και  αν υπάρχουν τυχόν μικροασήμαντες διαφορές θα  τις συζητήσομεν όταν το αποφασίσομεν εμείς.  Και μόνον εμείς. Δεν είναι δυνατόν να μας ταπεινώνουν  καθημερινώς λόγω και έργω και εμείς να είμεθα έτοιμοι να «κουβεντιάσομεν»  μαζί τους . Έχομεν αξιοπρέπειαν. Και μάλιστα μεγάλην. Και δεν πρέπει να την πετάμεν στα σκουπίδια!!
Βασικές προϋποθέσεις για συζήτηση όταν σε βάθος χρόνου το αποφασίσει η Ελλάδα,  είναι.
n  Διακοπή άμεση των καθημερινών παραβιάσεων του εναερίου χώρου. Τώρα.  Οι παραβιάσεις μας έχουν εξουθενώσει οικονομικώς  και ως κυρίαρχον Κράτος.
n  Άμεση αποχή από τίς παράνομες αξιώσεις επί των Ελληνικών Ιμίων.
n  ‘Αμεση διακοπή των ενοχλήσεων των Ελλήνων αλιέων.
n  Άμεση διακοπή των αξιώσεων επί του, από αμνημονεύτων ετών Ελληνικού Αιγαίου Πελάγους. Εδώ δεν υπάρχει ούτε καν  βάση για συζήτηση.
n  Άμεση διακοπή των παραλόγων ενεργειών ερευνών  υδρογονανθράκων εντός Ελληνικής και Κυπριακής ΑΟΖ. Μόνον στην δικήν σας ΑΟΖ.
n  Το Καστελόριζον έχει υφαλοκρηπίδα και ως εκ τούτου έχει ΑΟΖ μέχρι 200 ν.μ. Γιατί προσπαθείτε να την περιορίσετε;;;; Για τον περιορισμόν αυτόν θέλετε να συζητήσομεν  και να προσπαθήσετε να επιβληθείτε; Για αυτές τις θαλάσσιες ζώνες ομιλεί καθημερινώς ο δικός μας υπουργός  από τις Τηλεοράσεις;; Που ευρίσκει τον χρόνον;
n  Παραχώρηση της Αγίας Σοφίας  για Ναόν  Λειτουργίας των Χριστιανών, όπως στην  Ελλάδα υπάρχουν τεμένη για μουσουλμάνους. Οι δύο μορφές που έλαβαν  οι οθωμανοί  ισοδυναμούν με εμπόδιση της θρησκευτικής ελευθερίας. Δυνάμεθα να απαιτήσομεν στις  τυχόν συζητήσει, η Αγία Σοφία να λειτουργήσει ως Χριστιανική Εκκλησία;;; Είμεθα έτοιμοι να προτείνομεν κάτι ανάλογον;  Οι τούρκοι  ζήτησαν ή μάλλον απήτησαν  να τους κτίσομεν με δικά μας χρήματα τζαμί στον Βοτανικόν και το κάμαμεν!!
n  Θέμα συζητήσεως για προσφυγήν στην Χάγην δεν υπάρχει. Έχομεν όλον το δίκαιον με το μέρος μας για το Αιγαίον και την υφαλοκρηπίδα. Στην Χάγη  θα δικαιωθούμεν;;; Ποίος το διασφαλίζει; Αν προσφύγομεν εκεί ομοιάζει ως να είμεθα αμφίβολοι με την κυριαρχίαν επί δικών μας προαιωνίων περιοχών.
Θα επεκτείνομεν τα χωρικά ύδατα στα 12 ν.μ. και μετά βλέπομεν αν υπάρχει περιθώριον για μελλοντικές συζητήσεις. Οι συζητήσεις είναι στα όρια του Διεθνούς Δικαίου, αλλά να μη χάνεται η κυριαρχία των κρατών.
Αυτήν την στιγμήν  κύριοι της Κυβερνήσεως δεν υπάρχει  περιθώριον με τα όσα συμβαίνουν και μη αναφέρετε κάτι τέτοιον. Είναι προσβολή για τους Έλληνες. Ή μήπως έχετε αλλοίαν γνώμην;;

                                        Μιχαήλ Στρατουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου