Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Ουδείς διάλογος για το Αιγαίον


Αδιανόητον θεωρώ ως Έλληνας, τα φημολογούμενα ότι θα αναγκασθώμεν να προσέλθομεν σε διάλογον με την τουρκίαν για το Αιγαίον  Πέλαγος!! Όμοιον τυχόν θα ισοδυναμούσε με παράδοση του Αρχιπελάγους στους τούρκους.  Πρόκειται για θάλασσαν Ελληνικήν και αδιαμφισβήτητην επί χιλιάδες χρόνια. Δεν είναι δυνατόν εξαίφνης να την διεκδικούν άλλοι! Αλλά και με τα σύγχρονα δεδομένα είναι Ελληνική βάσει Διεθνών Συμβάσεων!

Οι καθημερινές παραβιάσεις του Ελληνικού εναερίου χώρου επί τριάντα έτη αλλά και των Ελληνικών χωρικών υδάτων συνεχώς, σκοπεύουν να δημιουργήσουν τετελεσμένα από τους τούρκους και εμείς φαίνεται ότι δεν αντιλαμβανόμεθα το βαθύτερον animus αυτών. Αν δε το διαβλέπομεν και αδυνατούμεν να αντιδράσομεν ισχυρώς ενεχόμεθα αδικαιολογήτως.
Εκτός από ημάς ένοχοι είναι και διάφορες δυνάμεις οι οποίες βλέπουν την τρομερήν παρανομίαν αλλά δεν αντιδρούν.  Φοβούνται την τουρκίαν, ή αποβλέπουν σε ίδια οφέλη. Δυοίν θάτερον! Την  Ελλάδα δεν την υπολογίζουν. αλλά μόνον ψευδοειρωνικές καλολογίες της λένε με σκοπόν να δρέψουν επιτυχίες. Οι Αμερικανοί για ευρύτατες πολεμικές βάσεις στην Ελλάδα χωρίς αντάλλαγμα. Το ΝΑΤΟ για τα συμφέροντά του. Η Γερμανία για τις οικονομικές συναλλαγές με την τουρκίαν, ο ΟΗΕ θεατής άβουλος! Γιατί υφίσταται;;;
Η Ελλάδα πρέπει να απορρίψει ρητώς κάθε έννοιαν τυχόν διαλόγου περί του Αιγαίου Πελάγους. Έρχονται στην δημοσιότητα ότι στις επισκέψεις ξένων επισήμων στην Ελλάδα έγινε συζήτηση για τις διμερείς σχέσεις και περί  Αιγαίου Πελάγους  Μερικοί αναφέρουν την αισχρήν φράση «συνεκμετάλλευση» για ορυκτόν πλούτον!  Με Έλληνες συζήτησαν οι πάσης μορφής σαγηνευτές;; Πρέπει να τους προσέχομεν ιδιαιτέρως αυτούς που έρχονται στην χώραν μας. Κανείς δεν έρχεται για καλόν! Ένας Μοσκοβισύ ήλθε 15 φορές εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ενώσεως! Ήλθε για να μας προστατέψει από τα επαχθή δάνεια και τους σκληρούς δανειστές ή ήλθε μεταξύ  άλλων για παγιοποίηση του 3.5% των πρωτογενών πλεονασμάτων!!!! Από πού θα εξοικονομηθούν αυτά και ποίοι πολιτικοί μας το δέχθησαν!! Αυτές τις η μέρες είναι στην Ελλάδα ο Γερμανός υπουργός εξωτερικών για να συζητήσει  και τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις!! Δεν ηχεί άκρως περίεργον;;;
Οι απορίες αυτές είναι του απλού Έλληνα πολίτη ο οποίος ποτέ δεν μαθαίνει την αλήθειαν, αλλά τα πάντα,  πάντα κεκαλυμμένα!
Η προσωπική μας απλή άποψη για τους πολιτικούς είναι να έχουν πάντα στην σκέψη τους την σύσταση του Πλάτωνος  για  «κήληση επωδών». Έχομεν σχολιάσει πολλές φορές την σπουδαίαν αυτήν Πλατωνικήν συμβουλήν, αλλά δυστυχώς δεν την εννοούν οι  πολιτικοί μας. Γιατί αν την εννοούσαν θα την εφήρμοζαν!
                                        Μιχαήλ Στρατουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου