Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Διαβάστε τι έλεγαν οι σοφοί πρόγονοι μας για τους Eλληνες



- «Οι Έλληνες δεν προήρχοντο από το σπέρμα, αλλά αντιθέτως το σπέρμα προήλθε από αυτούς» (Αριστοτέλης: Μετά τα Φυσικά, 7,30).
- «Απόγονοι των θεών και παιδιά των θεών» ονομάζονται οι Έλληνες.» (Πλάτωνας Τίμαιος 40β)
- «Γεννήματα και θρέμματα θεών γεμάτοι αρετές» χαρακτηρίζονται οι Έλληνες». (Πλάτωνας Τίμαιος 24 d).
- «Θεοί και άνθρωποι έχουν την ίδια καταγωγή». (Ησίοδος: Έργα και Ημέρες και Πίνδαρος Ωδή Νεμεονίκου).
- «Είναι φυτά τ’ ουρανού οι Έλληνες, και όχι της γης, γιατί στον ουρανό Βρίσκονται οι ρίζες τους. Τους ανέθρεψε η Αθηνά.» (Πλάτωνας Τίμαιος 23 d – e).

=======================================================


Λιάτσα Δήμητρα: Απολλώνιος ο Τυανεύς και Ιησούς
.


Ή Βίβλος είναι μία συρραφή από τόν βίο καί τήν πολιτεία τών θεών, ηρώων καί προσωπικο­τήτων του Ελληνικού κόσμου.
Ο Ιησούς διδάσκει και δικάζεται όπως ο Σωκράτης, θεραπεύει και ανασταίνει όπως ο Απολλώνιος ο Τυανέας, σταυρώνεται όπως ο Προμηθέας, περπατά πάνω στο νερό όπως ο Αργοναύτης Εύφημος, κατεβαίνει στον Κάτω Κόσμο όπως ο Ηρακλής, θρηνείται όπως ο Υάκινθος, φορά τον χιτώνα του Απόλλωνος και κατά την ταφή του τυλίγεται στην σινδόνη του Πατρόκλου. Ο Ιησούς γίνεται η «άμπελος» όπως ο Διόνυσος, ο «καλός ποιμήν», όπως ο Ερμής, ο «ερχόμενος» όπως ο Ήφαιστος και θα επιστρέψει κατά την Δευτέρα Παρουσία όπως ο Οδυσσέας. Ο Ιεχωβάς μοιάζει καταπληκτικά με τον Ποσειδώνα, ο Δαυΐδ παίζει την λύρα του όπως ο Ορφέας, ο Σαούλ φιλοξενείται όπως ο Τηλέμαχος και ο Σαμψών χάνει την δύναμή του όταν μια γυναίκα του κόβει τα μαλλιά όπως ο Πτερέλαος. Ο Κάϊν σκοτώνει τον αδελφό του όπως ο Κιθαιρών και ο Παράδεισος είναι ο Κήπος των Εσπερίδων.

================================================================

 Πόλεις των ΗΠΑ με Ελληνικά ονόματα

Οι στατιστικές δείχνουν ότι υπάρχουν 16 πόλεις με το όνομα Αθήνα στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και 26 αμερικανικές πόλεις που περιέχουν το ελληνικό όνομα της Τροίας στο όνομά τους.

Ο κατάλογος των αμερικανικών πόλεων με ελληνικά ονόματα που προέρχονται κυρίως από την ελληνική μυθολογία και την ιστορία.

Αθήνα, Τζόρτζια, Οχάιο, Αλαμπάμα, Ιντιάνα, Μέιν, Νέα Υόρκη, Πενσιλβάνια, Τενεσί, Τέξας, Δυτική Βιρτζίνια , Ουισκόνσιν, Λουιζιάνα, Μίτσιγκαν, Ιλλινόις, Πενσυλβάνια. Υπάρχει επίσης μια νέα Αθήνα στο Ιλινόις και μια κομητεία Αθήνα στο Οχάιο
Αττική, στην Νέα Υόρκη
Αχίλλεια στην Οκλαχόμα και Αχιλλέας, στην Βιρτζίνια.
Απόλλωνας στην Πενσυλβάνια, Βόρειος Απόλλωνας στην Πενσυλβάνια, Παραλία του Αππόλωνα στη Φλόριντα.
Αμαζονία, στο Μιζούρι
Αρκαδία στην Καλιφόρνια, στην Φλόριντα, στην Ιντιάνα, Αϊόβα, στο Κάνσας, στη Λουιζιάνα, στο Μίσιγκαν, στο Μιζούρι, στη Νεμπράσκα, στην Πενσυλβάνια, στη Νότια Καρολίνα, και στο Ουισκόνσιν
Η Κορυφή του Αρη, στο Νέο Μεξικό
Αργώ, στο Τέξας
Άργος, Ιντιάνα




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου