Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

Αδιάκοπος επέλαση Γερμανών προξενητών!!

Μονίμως έχομεν την καγκελάριον της Γερμανίας «μες στα πόδια μας» να δίδει οδηγίες τι θα κάμομεν, χωρίς εμείς να έχομεν λόγον αντιλογίας.  Και η ανάμειξη της εκτός δεκάδος άλλων υποθέσεων, αφορά κυρίως τις σχέσεις μας με την τουρκίαν.
n  Οι έρευνες (λέει) που διεξάγει στην ΑΟΖ την δικήν σας και της Κύπρου, δεν είναι παράνομες και η μη την ενοχλείτε με τα πολεμικά πλοία σας. Ο χώρος που κινείται είναι αμφισβητούμενος κι έτσι δεν μπορείτε να την εμποδίσετε. Απομακρύνετε τα πλοία σας και καθίσετε στο σκαμνί να τα βρείτε. Πρώτα θα κάμετε διάλογον και ότι αποφασισθεί αυτό θα ισχύσει. Να λάβει και η καημένη η τουρκία μεγάλον  μέρος από τον ορυκτόν πλούτον των περιοχών σας  ( σ.σ. έστω και αν δεν  δικαιούται τίποτε), για να μπορεί  να πληρώνει χωρίς εμπόδιον τα δισεκατομμύρια από το πολεμικόν υλικόν  που της πουλώ συνεχώς. Και όταν αποφασίσετε να της επιτρέψετε να σας αρπάξει τον μεγάλον πλούτον σας, τότε να συζητήσετε και για το Αιγαίον Πέλαγος, γιατί είναι άδικον να μη έχει νησιά η φίλη μου!

Και σαν να μη έφθανε η καθημερινή αφόρητη πίεση, μας στέλλει για δευτέραν φοράν εντός ολίγων ημερών τον υπουργόν εξωτερικών της, για να ασκήσει μεγαλυτέραν πίεση ή βίαν!!! Στην σύσκεψη των ευρωπαίων στις 14 Αυγούστου είπε ότι  παρανομεί η τουρκία, αλλά να συζητήσει η Ελλάδα μαζύ της ώστε να βρεθεί λύση! σαν τον παπά που εκλήθη σε οικογένειαν να κάμει αγιασμόν για απομάκρυνση των ποντικών κι όταν πληρώθηκε είπε στον οικοδεσπότην. «Για καλόν και για κακόν αγόρασε και μία φάκαν»!!!
Φάκες (μυοπαγίδες) είναι φορτωμένοι όλοι αυτοί που έρχονται στην χώραν μας από την Ανενωμένην Ευρώπην, Είναι  κήλησις επωδών και εμείς τους πιστεύομεν για προστάτες!!! Ούτε στο όνειρόν τους δεν θέλουν ανάλογην προστασίαν για την Ελλάδα! Ούτε στις σκέψεις, ούτε στις πράξεις! Τι θα πεί ο Γερμανός στους Έλληνες τιτλούχους; Θα συμφωνήσουν μαζί του ή θα διαφωνήσουν κραυγαλέως όπερ και ενδείκνυται; Για να γίνει συζήτηση με την  τουρκίαν απαιτείται χρόνος και βασικές προϋποθέσεις τις κυριότερες από τις οποίες αναφέρομεν στο άρθρον μας «Διάλογος μετά ένα έτος και βλέπομεν» το οποίον ευρίσκεται στο διαδίκτυον Google κλπ.
Οι Γερμανοί έπρεπε να είναι πιο σεβάσμιοι με την Ελλάδα, αλλά δυστυχώς εμείς τους επιτρέπομεν να μας κυβερνούν!
Το λίαν αξιοπερίεγον είναι ότι ο επισφαλης διαμεσολαβητής θα έλθει πρώτα στην Αθήνα και μετά θα πάει στην τουρκίαν. Ο Έλληνας πρωθυπουργός συνήντησε στις 15 Αυγούστου στις Βρυξέλλες τον υπουργόν εξωτερικών της Αμερικής και του εξέθεσε τις μεγάλες παρανομίες των τούρκων στην νότια ΑΟΖ με δραματικόν τρόπον  και με άμεσον κίνδυνον πολέμου! Σε δύο ημέρες συναντήθηκε με τον τούρκον υπουργόν εξωτερικών, ο οποίος έριξε όλα τα βάρη στην Ελλάδα για όσα συμβαίνουν στην Ανατολικήν Μεσόγειον.  Και ο αμερικανός έκπληκτος υποθέτομεν θα  του είπε.
n  Άρα έχετε δίκαιον και εγώ νόμιζα ότι η Ελλάδα αδικείται!!
Το αυτό συμπέρασμα θα βγάλει και ο Γερμανός προξενητής που θα πάει στην  τουρκίαν μετά την Ελλάδα, γιατί
Πρός γάρ τό τελευταίον εκβάν έκαστον τών πρίν υπαρξάντων κρίνεται!!!

                                        Μιχαήλ Στρατουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου