Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

Διάλογος μετά ένα έτος και…..βλέπομεν!!

Δεν είναι καθόλου τιμητικόν για μίαν κυρίαρχον χώραν να αποφασίζουν τρίτοι περί αυτής! Ούτε είναι επίσης ορθόν και πρέπον να άγεται σε συνομιλίες, συρομένη όπως η αρκούδα από της ρινός, από τον υποψήφιον προς διάλογον, επικουρούμενον από ασχέτους με την χώραν μας!
Η υποψήφιος για διάλογον χώρα με εμάς, συνεχώς προκαλεί μεγίστην όξυνση με παρόνομες ενέργειες εντός των Ελληνικών θαλασσών και της Ελληνικής ΑΟΖ! Οι δικοί της θαλάσσιοι χώροι προς αξιολόγηση υδρογονανθράκων είναι λίαν περιορισμένες κι σκοπεύει με τις παράνομίες της να αρπάξει αλλότριους χώρους ή να αποκτήσει κοινήν επιχείρηση με όμορα Κράτη!

Οι παρανομίες φθάνουν στο έπακρον και εμείς προσπαθούμεν να τις αποτρέψομεν με την συνδρομήν τρίτων, οι οποίοι υπόσχονται αλλά δεν πιστεύουν στα όσα μας υπόσχονται, ενώ η τουρκία δρα πρακτικώς. Στην αδυναμίαν μας αυτήν στηρίζονται οι τρίτοι, αλλά και στην εύνοιαν που έχουν με την τουρκίαν και μας καλούν να έλθωμεν σε διάλογον μαζύ της για να επιλύσομεν τις διαφορές! Διαφορές δεν έχομεν, είναι όλα νομίμως ρυθμισμένα.  Η μόνη διαφορά που αντιμετωπίζομεν,  είναι η αξίωση της τουρκίας να αρπάξει το μισόν Αιγαίον Πέλαγος και όλην την ΑΟΖ Καστελορίζου, Ρόδου, Καρπάθου, Κω, Κρήτης και Κύπρου! Στην αρπαγήν αυτήν δεν αντιδρούν οι δήθεν σύμμαχοι, οι οποίοι με μπροστάρισσα την Γερμανίαν μας καλούν να έλθωμεν αμέσως σε διάλογον! Δεν θα το πράξομεν αυτό υπό την πίεση τρίτων αλλά όταν το αποφασίσομεν εμείς και όταν έχουν αποτραπεί βαρείες αξιώσεις και παρανομίες  σε βάρος μας, όπως.
n  Άμεση διακοπή της παραβιάσεως του εναερίου χώρου, Πρόκειται για ευρωπαϊκόν χώρον, Πως αντιδρά η Γερμανία και οι άλλοι; Άλαλοι!
n  Άμεση διακοπή σεισμικών ερευνών στις θάλασσές μας και χρήση γεωτρυπάνων σε χώρους που δεν της ανήκουν. Είναι ευρωπαϊκοί χώροι! Πού είναι η Γερμανία και οι άλλοι; Γιατί δεν αντιδρούν  στις παρανομίες που δέχονται, αλλά μας ωθούν σε διάλογον για παραχωρήσεις;;;;;
n  Άμεση αποχώρηση  των πολεμικών της πλοίων  από Αιγαίον το οποίον μολύνουν περιβαντολογικώς και διακοπή ναυτικών ασκήσεων σ’ αυτό. Να γυμνάζονται στην Προποντίδα!!!
n  Ανύπαρκτη κάθε συζήτηση για Αιγαίον Πέλαγος. Το ιστορικόν αυτό Αρχιπέλαγος είναι αδιαμφισβητήτως Ελληνικόν επί πολλές χιλιάδες έτη!
n  Αδύνατη κάθε συζήτηση για ορισμόν υφαλοκριπίδος (διαδίδεται ότι σε τυχόν διάλογον θα είναι το μοναδικόν θέμα!!!). Δικαιώματα ΑΟΖ της Ελλάδος είναι πέραν (ή έως)  του 31ου μεσημβρινού ανατολικώς και ας παύσει κάθε πρόθεση για επήρειαν του Καστελορίζου στα 10 ν.μ.!!! Η ΑΟΖ του εκτείνεται μέχρι τα 200 ν.μ.!!!!
Το ακούτε αυτό Γερμανοί και Αμερικανοί που ομιλείτε άνευ αιδούς, για «αμφισβητουμένην  περιοχήν!!»;;;
Αφήσετε  στην Ελλάδα τον καθορισμόν διαλόγου και φύγετε από τα πόδια μας! Αρκετά μας έχετε αγανακτήσει!

                                        Μιχαήλ Στρατουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου