Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Το ένστικτο κίνημα


Σας προωθώ το συνημμένο άρθρο με το οποίο ο συγγραφεύς καταδεικνύει το μεγαλείο, την μοναδικότητα, της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821, όπου το
γένος των Ελλήνων γίνεται Έθνος .    Συλλεκτικό από κάθε έννοια παρέχει την
δυνατότητα στον αναγνώστη να αντιληφθεί την ειδοποιό διαφορά της Ελληνικής Επαναστάσεως σε σχέση με όλες τις άλλες . Παράλληλα περνά το μήνυμα της αισιοδοξίας που τόσο είναι αναγκαίο σε όλους μας ότι η ΕΛΛΑΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ Αγαπητοί φίλες και φίλοι, ας ενωθούμε, ας γειώσουμε την ιδιοτέλεια και ας ετοιμασθούμε να δώσουμε τον αγώνα μας σε όλα τα πεδία.
Πρέπει να μη γνωρίζεις ή να είσαι αφελής να νομίζεις ότι ο ιός ξέφυγε από το εργαστήριο. Ο μέγας και ελεεινός προφήτης της Νέας Τάξης, ο ΓΑΠ λάλησε και είπε να ορίσουμε τον πλανητάρχη.
Μία Φιλική Εταιρεία , μία ΑΣΠΙΔΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ τώρα είναι η απάντηση.

This email has been checked for viruses by AVG.

Το ένστικτο κίνημα

Η Επανάσταση του 1821 ,που εορτάζουμε σήμερα , είναι ένα μοναδικό γεγονός διεθνώς. Αποβλέπουσα στην Παλιγγενεσία , παρήγαγε έθνος στην θέση του γένους. Μάλιστα το πρώτο στην σύγχρονη Ευρώπη.
Η Ελληνική επανάσταση διαφέρει απ’ όλες τις άλλες στάσεις κατά της εξουσίας. Δεν ήταν εξέγερσις οικονομικών συμφερόντων κατά των οργανωμένων, όπως η Γαλλική επανάσταση του 1783 (των αστών κατά της αριστοκρατίας).Ούτε όπως η Αμερικανική το 1768-1783 (ενός στρατού των αποίκων κατά της κοινοβουλευτικής κυβερνήσεως του Λονδίνου). Μήτε  η Ρωσσική ως εμφυλία στάση των «προλεταρίων εργατών» το 1917,που έγινε σε λάθος χώρα (αντί της Γερμανίας) και κατέληξε σε φιάσκο , εβδομήντα χρόνια αργότερα…
Η Ελληνική επανάσταση ήταν κατά τον ιστορικό της , Διονύσιο Κόκκινον ,«μία κίνησις φυλής προς εκτέλεσιν ιστορικής νομοτέλειας» και πέτυχε «επειδή ο εθνικός της χαρακτήρας υπερτερούσε του κοινωνικού» , κατά τον Οθωμανολόγο Δημήτριο Κιτσίκη.
 Αφήστε τους εθνομηδενιστές να ψέλνουν παράφωνα ό,τι τους ζητούν οι εργοδότες τους. Η απελευθέρωση της Ελλάδος από τον Τουρκικό ζυγό προήλθε από την «ηθική ανύψωση» της Ελληνικής φυλής ,απ’ την παραδοσιακή Αντίσταση του λαού κατά πάσης δουλείας και την αγάπη στην ατομική Ελευθερία.
Το «ένστικτο κίνημα» είχε προηγηθή της Φιλικής Εταιρίας της οποίας η ηθική υπεροχή έναντι του δυνάστου ήταν καταλυτικός.
Η Αντίσταση στον κατακτητή επί 450 χρόνια συναντάται  στα ΄Αγραφα , ΄Υδρα και Μάνη όπου δεν πάτησε Τούρκου πόδι.
 Η Ελευθερία εδιδάχθη απ’ την θάλασσα, στους ναυτόπαιδας των ιστιοφόρων -αργότερα ναυμάχους (Μιαούλη) και πυρπολητές (Κανάρη,Σαχτούρη,Πιπίνο). Στα ελεύθερα πέλαγα του Αιγαίου , τα Ελληνικά εμπορικά κυριαρχούσαν κι’ όταν τα χρειάσθηκε ο αγώνας…
-«Κωσταντή ήλθε η ώρα σου να πεθάνεις για την πατρίδα» , είπε ο Κανάρης πυρπολώντας τη ναυαρχίδα του Καπουδάν -πασά Καρά Αλή ,στον Τσεσμέ.
Για την άλλη ναυμαχία του (κόλπου) Γέροντα  (Αύγουστος 1824) γράφει ο Γάλλος ναυτικός συγγραφέας Ζουριάν ντε λα Γκραβιέρ «η ναυτική ιστορία , ίσως να μην έχει σελίδα περισσότερον ενδιαφέρουσα απ’ αυτήν».(*)
Πράγματι , παρά την αρχική δυσμενή θέση του Υδραιοσπετσιώτικου στόλου , απέναντι στον αριθμητικώς ισχυρότερο Τουρκοαιγυπτιακό , η εκμετάλλευση του ανεπαίσθητου ανέμου από τον Μιαούλη έφερε την Ελληνική μοίρα σε ευνοϊκή θέση για επίθεση – αυτό που ξέρουν καλά οι αείποτε Έλληνες.
 Πλέοντας επιδέξια  ανάμεσα στις εχθρικές φρεγάτες,  τα πυρπολικά του Αποστόλη , σκορπίζοντας τον τρόμο στα ξένα πληρώματα , διέσπασαν τον κλοιό  και  επετέθησαν στην ναυαρχίδα του Χορσέφ.
Παρά την αποτυχημένη προσπάθεια του Παπανικολή και εν συνεχεία του Πιπίνου , κατόρθωσαν να πυρπολήσει ένα Αγυπτικό μπρίκι ο Ματρώζος .
Ο Υδραίος Θεοχάρης προσεδέθη με το μπουρλώτο του στην  Τυνησιακή  ναυαρχίδα , «μία φρεγάτα των 44 πυροβόλων» αλλά επειδή αργούσε να μεταδοθή η φωτιά στα ξάρτια , ο Υδραίος ναύαρχος Μιαούλης έδωσε εντολή στον συμπατριώτη Βατικιώτη , εν τέλει να την ανατινάξει. Ακολούθως κατισχυμένος ο Τουρκοαιγύπτιακός στόλος υπεχώρησε προς την Σάμο.
Καταδιωκόμενος όμως από τα Ελληνικά πολεμικά έχασε τα μεσάνυχτα 24 Σεπτεμβρίου , ένα μπρίκι και μία κορβέτα από τα πυρπολικά  του  Ψαριανού Νικόδημου και του Υδραίου Καλογιάννη , βορείως των Οινουσών.
Με αυτή την νίκη του Ελληνικού στόλου , το Αιγαίο «έκλεισε» για τους Οθωμανούς που δεν μπορούσαν να κάμουν τον διάπλου του , στέλνοντας μεγάλες ενισχύσεις  από τη Μικρά Ασία προς την επαναστατημένη Πελοπόννησο και Στερεά.
Θα νόμιζε κανείς ότι οι ναυμάχοι και οι μπουρλοτιέρηδες ήσαν φανταστικά πρόσωπα μιάς άλλης εποχής .Κι’ όμως ήταν ξυπόλητοι ναύτες και τους απογόνους τους βρίσκεις σήμερα να διαβαίνουν στην αποβάθρα της ΄Υδρας και των Σπετσών .Τα Ψαρά δυστυχώς κατεστράφησαν από τον θηριώδη Τούρκο.
Και κάτι άλλο προσωπικό  για την σημερινή επέτειο. Θυμάμαι όταν το 1982 επισκέφθηκα το πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ , με πλησίασε ένας καθηγητής της ιστορίας – δεν θυμάμαι το όνομα του – κι’ όταν πληροφορήθηκε ότι ήμουν ΄Ελληνας ,μου είπε:
-         Αν οι ΄Ελληνες δεν μας έδιναν το παράδειγμα με το 1821, δεν θα ήμασταν σήμερα Εβραϊκό κράτος!

Κώστας Κόλμερ  
        
Ο κοινός κίνδυνος είναι ο πιο δυνατός δεσμός!
Όλοι μαζί ενωμένοι , στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων, πειθαρχημένοι στις οδηγίες !
Συνεχίζουμε να μένουμε σπίτι!
Έτσι στηρίζουμε τη χώρα μας και τους συνανθρώπους μας,Δυστυχώς σε κάποια κράτη δεν ελήφθησαν έγκαιρα μέτρα, οι οικονομικοί δείκτες υπερίσχυσαν των ανθρώπων.
Ευτυχώς ζούμε στην Ελλάδα, η ανθρώπινη ζωή αξία μοναδική και ανεκτίμητη δεν τιμολογήθηκε!
Θάρρος, αντοχή και υπομονή!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου