Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2020

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ-ΞΕΝΑΓΗΣΗ στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ της ΜΟΣΧΑΣ


ΠΑΛΙ και ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ !!!
«AΛΛΟ ΕΝΑ AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΝΕΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ»
ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ-ΞΕΝΑΓΗΣΗ στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ της ΜΟΣΧΑΣ συνεχίζουμε και το Νέο Έτος 2020
Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2020, ώρα 16.30
Μόσχα, 3 Φεβρουαρίου 2020
Με επιτυχία, παρά τον μουντό και βεροχερό καιρό, πραγματοποιήθηκε για άλλη μία φορά, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020 η ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της Μόσχας «Στα ίχνη της Ελλάδας», που περιλαμβάνει την Ελληνική Συνοικία, καθώς και άλλες τοποθεσίες εγκατάστασης των ξένων κατά την περίοδο 17ου -19ου αι.

2020-02-03_16-24-37
Πρόκειται για ένα εντελώς καινούριο και πρόσφατο εγχείρημα του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) και του προγράμματος «Οι ξένοι στην πόλη».
Ένα ζωντανό παράδειγμα στενών θρησκευτικών επαφών μεταξύ Πριγκηπάτου της Μοσκοβίας και ελληνικών μοναστηριών ήταν η μεταφορά-δωρεά στη Μόσχα, το 1648, αντιγράφου Εικόνας της Παναγίας των Ιβήρων, ενός από τα βασικά λείψανα του Άθω. Η εικόνα  δημιουργήθηκε κατόπιν αιτήματος του μελλοντικού Ρώσου Πατριάρχη Νίκωνα, γνωστού Φιλέλληνα. Ως ενδειξη  ευγνωμοσύνης προς τους Ιβήρους αδελφούς, το 1653 ο τσάρος Αλεξέι Μιχάιλοβιτς εκχώρησε το Μοναστήρι του Αγίου Νικολάου στη Μονή Ιβήρων του Αγίου Όρους.
Ιδιαίτερη, επίσης, θέση στο ξεναγητικό πρόγραμμα περιλαμβάνει η Σλάβο-γραίκο-λατινική Ακαδημία, το πρώτο ανώτατο εκαιδευτικό ίδρυμα τη; Ρωσικής πρωτεύουσας, ου ιδρυσαν το 1687 οι Έλληνες λόγιοι αδερφοί Ιωαννίκιος και Σωφρόνιος Λειχούδη.
Την ξενάγηση πραγματοποίησε ο ξεναγός Μαξίμ Λουτσίνιν.luchinin
Γεννήθηκε στη Μόσχα το 1992. Την περίοδο 2009-2014  φοίτησε στο Δημοτικό Πανεπιστήμιο Διοίκησης της Μόσχας, με ειδίκευση στις διεθνείς σχέσεις. Το 2012 έκανε μετεκπαίδευση στην Γερμανία (με την στήριξη του Ιδρύματος Κόνραντ Αντενάουερ). Αποτέλεσμα της μετεκπαίδευσής του υπήρξε η συγγραφή της επιστημονικής μελέτης «Το κίνημα δελφοποίησης των πόλεων της Ευρώπης. Το παράδειγμα του Γκίφχορν».
Ιδρυτής και επικεφαλής του προγράμματος «Οι ξένοι σην πόλη».
Ο κύκλος των επιστημονικών του ενδιαφερόντων επικεντρώνεται στην ιστορία της Μόσχας, της Ρωσίας, της διασποράς και μειονοτήτων στη Μόσχα και στο πολιτισμικό τους κληροδότημα.
Σάς περιμένουμε κατά τις επόμενες ξεναγήσεις μας!!! Παρακολουθείτε μας στο Δικτυότοπό μας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης !!! Σύντομα θα ανακοινώσουμε την ημερομηνία της προσεχούς ξενάγησης !!! 
Κατωτέρω παραθέτουμε σχολιασμό από την ξενάγηση, που λάβαμε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης / facebook από το κοινό μας:
Γλυκιά μου Теодора Янници σ'ευχαριστούμε πολύ για όλα, ήταν μια μοναδική ξενάγηση που μας έμαθε ότι οι 'Ελληνες της Ρωσίας ξεχώρισαν και συνέβαλαν σημαντικά στα μεγάλα γεγονότα, στον πολιτισμό και στην κουλτούρα αυτής της υπέροχης χώρας !! Θα τα πούμε σύντομα από κοντά...
ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ – ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – Κ.Ε.Π.
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ
Με εκτίμηση
Δώρα Γιαννίτση,
διευθύντρια Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π.
2020-02-03_16-28-44

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου