Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2016

ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ;(Εγινε ελαφρά τροποποίηση)
Το ότι σαν φυλή έχουμε τεράστια ελαττώματα είναι ένα γεγονός.
Αυτό δεν είναι περίεργο, αφού ολόκληρη η ανθρωπότητα κατατρύχεται από τα ίδια ακριβώς ελαττώματα. Στο σημείο που διαφέρουμε από τους άλλους λαούς είναι ξεκάθαρα το οικονομικο-πολιτικό σύστημα μέσα στο οποίο μεγαλώνουμε. Η κάθε κοινωνία έχει δικά της χαρακτηριστικά εξαρτώμενα από τις τοπικές κοινωνικές συνθήκες.

Η κοινωνία μπορεί να διαμορφώσει την προσωπικότητα του ανθρώπου. Είναι λάθος, για να μην πω ΑΠΑΤΗ, αυτό που λέγεται ότι διαμορφώνει τον άνθρωπο. Ο άνθρωπος διαμορφώνεται ΜΟΝΟ ΑΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ.
Απόδειξη είναι για παράδειγμα οι «πολιτισμένοι» Γερμανοί. Υποτίθεται ότι είναι εργατικοί, καλοί και ευσυνείδητοι πολίτες και γενικά μπορούν να θεωρηθούν παράδειγμα για εμάς. Αυτή είναι η ωραία μυθολογία με την οποία σας πιπιλίζουν το μυαλό.  Οι Γερμανοί είναι τα ίδια ακριβώς ΣΚ@@@@ με εμάς, από ψυχολογική άποψη.
Οι Γερμανοί για πολλούς αιώνες ζουν σε ένα βασιλικό/απολυταρχικό/θρησκευτικό καθεστώς. Αιώνες τώρα θεωρούνται από ΚΡΑΤΙΚΑ ΜΟΡΦΩΜΑΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ ως δουλοπάροικοι με ορισμένα δικαιώματα και υποχρεώσεις.  Η γερμανική προσωπικότητα διαμορφώθηκε από το σιδερένιο χέρι του κράτους αφέντη να υπακούει διαφορετικά «ζήτω που κάηκε».
Εμείς; Για χιλιάδες χρόνια ζήσαμε σαν πόλεις κράτη και «είναι μέσα στα γονίδιά μας» να είμαστε τοπικιστές και ανεξάρτητοι.
Από εκεί και μετά ζήσαμε κάτω από μία σειρά από σκληρούς κατακτητές με ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ πολιτικά, οικονομικά και θρησκευτικά συστήματα.
Με την σειρά Ρωμαίοι, Βυζαντινοί, Τούρκοι Ευρωπαίοι του Μεσαίωνα μας έσφαζαν, μας καταπίεζαν και μας λήστευαν ασύστολα.
Και ερχόμενοι στην ιστορία μας μετά την απελευθέρωση, πρακτικά ΔΕΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΜΕ.
Απλά περάσαμε με ΓΕΡΜΑΝΟ βασιλιά, ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ αξιωματούχους και ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ σύστημα, σε άλλη καταπίεση, ΥΠΟΥΛΗ και πολύ πιο επικίνδυνη από τις προηγούμενες. Και λέω ύπουλη γιατί τώρα υπήρχε η εντατική προπαγάνδα ότι είμαστε ελεύθεροι και υπεύθυνοι των πράξεών μας.
Όμως είμαστε απλά μία επαρχία χαχόλων που δημιουργήθηκε μόνο για να εξυπηρετεί τις Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής, κάτι που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.
Για πείτε μου λοιπόν:
-Πως μπορεί να είναι τίμιος, εργατικός, να δηλώνει στην εφορία τα εισοδήματά του και γενικά να είναι νομοταγής ένας λαός ο οποίος επί 2.000 και βάλε χρόνια έχει εκπαιδευτεί να θεωρεί την κάθε κυβέρνηση εχθρό του;
-Πως μπορεί να μην λέει ψέματα, να μην κλέβει, να μην παρανομεί ένας λαός ο οποίος επί 2.000 χρόνια και βάλε ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ με αυτόν τον τρόπο;
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ. Πολύ απλά οι αρετές του, εκφραζόμενες αρνητικά σαν ΕΓΩ, δεν τον αφήνουν.
Η αρετή της ελευθεροφροσύνης των αρχαίων Ελλήνων έχει μετατραπεί σήμερα στην νεοελληνική ασυδοσία.
Λέτε να φταίνε ΜΟΝΟ οι Έλληνες για αυτό; Αν υπάρχουν απατεώνες Έλληνες που χρηματίζονται, οι Γερμανοί που τους πληρώνουν δεν είναι απατεώνες;
Η πραγματικότητα είναι πολύ απλή και δεν μοιάζει με τις τρεις βασικές ΑΠΛΟΪΚΕΣ απόψεις που επικρατούν:
-«οι καλοί ευρωπαίοι και οι κακοί έλληνες»
-«για όλα φταίνε οι ευρωπαίοι»
-«για όλα φταίνε οι έλληνες» (η πλέον επικρατούσα)
Οι περισσοτεροι Ελληνες και και οι περισσοτεροι ξένοι δεν ειναι κακοί.
Η πραγματικότητα είναι ότι φταίει το πολυαγαπημένο ΕΓΩ, το οποίο καμουφλάρεται πίσω από την ψεύτικη βιτρίνα της προσωπικότητας.
Θα πρέπει να αλλάξει ο τρόπος έκφρασης. Ο σωστός τρόπος είναι:
Προβλημα ειναι οι ΕΓΩΪΚΟΙ Έλληνες και οι ΕΓΩΪΚΟΙ ξένοι.  Με λίγα λόγια οι ΕΓΩΪΚΟΙ άνθρωποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου